FIT CITY

TRAGEDIA COLECTIV. Situaţia actualizată a răniţilor din incendiu

Ministerul Sănătăţii informează că, în spitalele din București, mai sunt internate 15 victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care una în stare critică.

DOCUMENT: Pacienţii răniţi la Colectiv, de la Spitalul de Arşi, colonizaţi cu 6 bacterii mortale

Jurnaliştii de la Rise Project prezintă mai multe documente interne de la unul dintre spitalele în care au fost internaţi pacienţi de la Colectiv, documente care arată că aceştia au fost colonizaţi cu 6 bacterii mortale pentru starea în care se aflau. Cu toate astea, Direcţia de Sănătate Publică susţine că a găsit, în urma inspecţiei, doar două bacterii pe un cearşaf.

La Spitalul de Arși se află internat un pacient, la Spitalul Bagdasar Arseni — doi, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ — trei, la Spitalul Elias — doi pacienți, la Spitalul Militar Central — patru, la Spitalul de Urgență din București — doi, iar la Spitalul CC Iliescu — un pacient.

„Până în prezent au fost externate 65 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate”, precizează Ministerul Sănătății, citat de romaniatv.net.

Tragedia de la Colectiv, exploatată de un creator de modă la Bucharest Fashion Week

Tragedia de la Colectiv a creat multă emoție în rândul românilor, emoție pe care s-au găsit persoane să își construiască celebritatea.

UPDATE – Bucharest Fashion Week a scos de pe Facebook fotografiile de la eveniment.

În spitalele din străinătate mai sunt internați 22 de răniți în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetățean german.

Astfel, în Austria sunt internate două persoane în stare stabilă, în Belgia sunt internate opt persoane în stare stabilă, în Olanda — patru în stare stabilă, în Germania — două persoane internate în stare stabilă, în Marea Britanie — patru persoane internate, toate în stare stabilă, iar în Israel două persoane internate în stare stabilă.

Alți patru pacienți au fost externați și se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

Numărul persoanelor decedate în incendiul de la Colectiv este de 62, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 dintre răniții transferați în străinătate.

Ion Cristoiu susține că tragedia de la Colectiv ar fi fost provocată de o mână criminală
Ion Cristoiu spune că președintele Klaus Iohannis deturnează, „ca o rață mecanică” ancheta în cazul Colectiv de la ipoteza mîinii criminale către teza Vinovată e Corupția.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button