Traficul restricționat pe strada Lujerului, în Sectorul 6. Se continuă lucrările la Parcul Liniei

14 mart. 2023
4241 afișări
Traficul restricționat pe strada Lujerului, în Sectorul 6. Se continuă lucrările la Parcul Liniei
Traficul va fi restricționat pe strada Lujerului, în Sectorul 6. Se continuă lucrările la Parcul Liniei. Sursa foto: Unsplah

Din data de 13 martie 2023, traficul pe Strada Lujerului din Sectorul 6 va fi restricționat . Noile restricții de circulație se vor aplica în urma lucrărilor la Parcul Liniei, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Traficul restricționat între două străzi din Sectorul 6

Circulația auto a fost restricționată din seara zilei de 13 martie între Strada Fruntaș Anghel Mihai și Strada Peștilor. Lucrările la Parcul Liniei sunt în continuă desfășurare.

Astfel, deplasarea către Bulevardul Iuliu Maniu în sensul giratoriu Cora Lujerului se va face prin Strada Liniei, transmite Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook.

Participanții la trafic sunt sfătuiți de Brigada Rutieră să circule cu prudență și să se păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță.

De asemenea, șoferii trebuie să respecte semnificația indicatoarelor rutiere ce au fost montate temporar în această zonă, precum și semnalele polițiștilor rutieri.

Prima fază de lucrări de la Parcul Liniei va fi gata în luna mai

La începutul anului, Ciprian Ciucu a transmis stadiul lucrărilor referitor la cel mai mare parc liniar din România, Parcul Liniei. Astfel, faza I a lucrărilor va fi gata în luna mai și se va întinde pe 4,2 kilometri.

Faza a II-a de lucrări va fi cuprinsă între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea, aceasta fiind finalizată în iarna anului 2023. Proiectul și studiul de fezabilitate au fost realizate, urmând ca serviciile de lucrări să fie achiziționate.

Cea de-a treia fază este cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor și va fi finalizată cel mai târziu, în vara anului 2024. În cazul acestei etape este nevoie ca studiul de fezabilitate să fie realizat pentru aproximativ 1,5 kilometri și 5 metri lățime. În plus, trebuie achiziționate și serviciile de proiectare și de execuție a lucrărilor.

Pentru această ultimă fază s-a semnat un contract cu CFR pentru închirierea terenului aferent necesar, a declarat Ciprian Ciucu:

Am avut dreptate. Pe acest tronson nimeni nu a demonstrat fezabilitatea trenului metropolitan. Nimeni nu a venit cu un studiu de trafic, cu matricea origine-destinație (de unde ia cați oameni și unde îi duce), cu un PUZ al investiției, cu un proiect, cu finanțare, cu nimic. Dar, cum am mai spus: lucrările noastre de amenajare sunt perfect reversibile, dacă cineva va demonstra fezabilitatea unui tren pe aici, nu va fi nicio problemă.

Eu nu puteam să las oamenii în mizerie ani și ani de zile, doar că cineva, la un moment dat, nu se știe când, va trage un tren pe aici, a declarat edilul Sectorului 6.

Mai multe detalii despre lucrările din cadrul Parcul Liniei pot fi consultate AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies