Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident. Întârzieri de sute de minute

29 iul. 2021
125 Afișari
Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident. Întârzieri de sute de minute
Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident

Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident. Joi dimineață mai multe garnituri au întârzieri de sute de minute, atât la sosirea în stațiile de destinație, cât și la plecare.

Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident. Furtunile de miercuri seară au perturbat traficul feroviar pe mai multe rute, iar un accident feroviar produs la Fetești, unde două garnituri s-au ciocnit, a blocat traficul pe relația București-Constanța.

Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident

Potrivit ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Două trenuri de marfă, unul care staționa și altul care circula, s-au ciocnit. În urma accidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Traficul feroviar a fost perturbat în urma vijeliilor de miercuri seară în mai multe zone ale ţării, inclusiv în zona Capitalei. Trenurile înregistrează întârzieri de sute de minute, iar mai multe garnituri au fost anulate.

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în seara de 28.07.2021, în partea de nord, vest, centru a ţării, si in zona municipiului Bucuresti, care au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tracţiune a trenurilor şi alimentare a staţiilor, trenurile de călători înregistrează întârzieri de până la 420 minute”, anunţă CFR SA.

Trenuri anulate și întârzieri de sute de minute

Trenuri anulate:

  • 8021/8024 Bucureşti Nord – Constanţa şi retur
  • 8012/8023 Feteşti – Bucureşti Obor şi retur
  • 8443/8529/8591 Ciulniţa – Călăraşi Sud şi retur
  • 8581/8580 Slobozia Veche – Ciulniţa şi retur

Furtuna a făcut prăpăd și în București. Fenomenele meteo extreme de miercuri seară au produs haos în Capitală și în Ilfov în doar o oră. Autoritățile anunță că au intervenit în peste 100 de situații în cursul nopții.

Vântul puternic a dus la ruperea mai multor copaci care au căzut peste mașinile parcate sau peste liniile de înaltă tensiune, provocând întreruperea energiei electrice.

Autoritățile au anunțat că au intervenit în 192 de cazuri  noaptea trecută doar în Capitală. În București au fost doborâți 118 copaci, 17 stâlpi au fost avariați, 13 elemente de construcție au fost desprinse, iar 41 de mașini au avut de suferit  pagube în urma furtunii.

Cookies