Traficul de tutun dăunează grav libertății. Bărbați din București, reținuți pentru contrabandă cu juma de tonă de tutun

29 mart. 2022
143 Afișari
Traficul de tutun dăunează grav libertății. Bărbați din București, reținuți pentru contrabandă cu juma de tonă de tutun
Traficul de tutun dăunează grav libertății. Bărbați din București, reținuți pentru contrabandă cu juma de tonă de tutun

Poliția Municipiului București a anunțat luni, 28 martie 2022, că doi bărbați au fost reținuți pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu tutun. Aceștia își vindeau marfa prin intermediul site-urilor de profil.

Traficul de tutun dăunează sănătății

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 4 i-au reținut pe cei doi bărbat în data de 23 martie 2022. Unul dintre bărbați are vârsta de 32 de ani, iar cel de-al doilea vârsta de 34 de ani. Față de aceștia a fost dispusă măsura arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu tutun.

La începutul lunii martie, mai precis pe data de 7 martie 2022, polițiștii au efectuat nouă percheziții domiciliare în București, Ilfov și Călărași. În urma probelor administrate în cauză s-a constatat că din noiembrie 2021, până în prezent, cei doi au vândut tutun vrac. Acesta a fost comercializat prin intermediul site-urilor specializate și a rețelelor de socializare.

Polițiștii au confiscat jumătate de tona de tutun

Cei doi bărbați cumpărau tutunul de la diferite persoane, iar mai apoi în ambalau în pungi sau recipiente pe care le comercializau. În urma cercetărilor s-a constatat că au fost vândute circa 4,500 kilograme de tutun de fumat. Livrarea se făcea prin intermediul firmelor de curierat, sub mai multe nume fictive.

În urma perchezițiilor domiciliare polițiștii au confiscat următoarele:

  • Peste 448 kilograme de tutun mărunțit
  • Sume de bani, în lei și valută, a căror provenință nu a putut fi justificată
  • Probe și mijloace de probă

Agenții de poliție au pus în aplicare și șase mandate de reținere, predare și percheziționare a trimiterilor poștale. Astfel au fost găsite și confiscate alte 26 de kilograme de tutun de fumat.

Prejudiciul creat la bugetul statului a fost estimat la suma de peste 2.635.000 de lei. Pentru recuperarea acestuia a fost dispusă măsura sechestrului asigurator în valoare de peste 57.000 de lei. La acest moment organele fac demersurile necesare pentru a identifica bunurile ce pot fi confiscate.

Cercetările sunt acum continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Cookies