Traficanţi de droguri din Capitală, reţinuţi de DIICOT

de:
02 aug. 2012
10 Afișari
Traficanţi de droguri din Capitală, reţinuţi de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR- D.C.C.O. au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier, constituit din 7 persoane, care actiona pe relatia Turcia- Romania, specializat in traficul de droguri de mare risc- heroina.

Anchetatorii suţin că Marius Zamfir (30 de ani) era liderul acetui grup. Principalii săi locotenenţi erau Ion-Laurenţiu Matache şi Lucian-Claudiu Bera. Cei trei au organizat procurarea cantitatii de 3 kilograme heroina, din Istanbul – Turcia. Drogurile erau destinate comercializarii catre consumatorii din cluburi de pe raza municipiului Bucuresti.

Potrivit DIICOT, Lucian-Claudiu Bera a fost depistat în flagrant delict, in Istanbul, avand asupra sa drogurile de mare risc, pe care urma sa le introduca pe teritoriul Romaniei. El a fost arestat preventiv de poliţiştii din Turcia. Procurorii români au efectuat patru percheziţii domiciliare în Bucureşti, ocazie cu care, la locuintele inculpatilor au fost descoperite cantitatea de 100 de grame de heroină si suma de aproximativ 170.000 de lei. Valoarea drogurilor de mare risc este de 60.000 de Euro.

Liderul grupării, Marius Zamfir a fost anterior trimis în judecată de către procurorii DIICOT, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni, fiind condamnat, nedefinitiv, la o pedeapsă de 13 ani închisoare. Anchetatorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Marius Zamfir şi a lui Ion-Laurenţiu Matache si au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioada de 29 de zile. 

Cookies