ARHIVA B365

Traficanţi de droguri arestaţi în Bucureşti. Aveau un KILOGRAM de CANNABIS pe bancheta maşinii

Procurorii i-au reţinut la începutul săptămânii pe George Valentin Nichita, Iulian Ștefan Băilă, Adrian Mihai Miculae, Alexandru Militaru și Bogdan Valentin Gheorghe, pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de risc, potrivit unui comunicat DIICOT.

Ulterior, s-a propus Tribunalului București luarea măsurii arestului preventiv față de inculpații Nechita, Băilă, Niculae și Militaru, precum și luarea măsurii arestului preventiv la domiciliu față de inculpatul Gheorghe. De asemenea, s-a propus arestarea preventivă în lipsă a lui Constantin Aurel Dinu. DIICOT precizează că Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

La 21 iulie, organele de urmărire penală au depistat pe bancheta din spate a autoturismului în care se aflau inculpații Iulian Ștefan Băilă și Adrian Mihai Niculae zis ‘Dulău’, un colet ce conținea cantitatea de 1.119,90 grame cannabis, iar în buzunarul portierei dreapta față au fost identificate două folii din staniol ce conțineau 1,76 grame cannabis și un grinder pe care s-au pus în evidență urme de THC„, se spune în comunicat.

Din probele administrate a rezultat că membri ai grupului au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 1.200 de grame cannabis din Spania, pe rută rutieră, în aceeași manieră procedând și în cursul primăverii anului 2016 când au introdus tot din Spania alte patru kilograme cannabis. În cauză cercetările urmează a fi continuate în vederea identificării și tragerii la răspundere penală și a altor membri ai grupului infracțional organizat implicați în introducerea pe teritoriul României din Spania a unor importante cantități de droguri.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București — Serviciul Antidrog.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button