Traficanţi basarabeni care plănuiau linşarea unui ofiţer român,condamnați la închisoare cu executare

de:
01 iun. 2015
4 Afișari
Traficanţi basarabeni care plănuiau linşarea unui ofiţer român,condamnați la închisoare cu executare

Aceasta este cea mai aspră sentinţă pronunţată de instanţele vasluiene în cazurile de contrabandă cu ţigări. Printre condamnaţi se află şi fostul şef al celui mai mare Punct de Trecere a Frontierei (PTF) Republicii Moldova cu România, PTF Leova, scrie adevarul.ro.

Cea mai aspră condamnare a fost aplicată liderului grupării, Vasile Iordachi, care va trebui să execute opt ani şi două luni de închisoare. Cei doi poliţişti de frontieră moldoveni care facilitau traficanţilor recerea ţigrilor peste Prut – ofiţerul Ivan Musteaţă, şeful PTF Leova, şi subalternul acestuia, Iurie Volceanov, au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare, fiecare.

Ceilalţi doi membri ai reţelei, Veaceslav Mereuţă şi Igor Lisnic au fost condamnaţi la câte patru, respectiv cinci ani de închisoare cu executare efectivă. Cu toţii au fost găsiţi vinovaţi de constituire/aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă, respectiv dare de mită.

Alţi doi membri ai reţelei au scăpat cu pedepsele suspendate. Ofiţerul Valentin Badiu, din cadrul Sectorului de Frontieră Huşi, a fost condamnat de judecători la la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar basarabeanul Gheorghe Braga, cel care avea rolul de a ridica ţigările cu un camion de pe malul Prutului. Acesta a fost condamnat la un an şi opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cookies