ARHIVA B365

Traficant de droguri, arestat, după ce a fost prins de procurorii DIICOT cu 473 g cannabis

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial București, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, au efectuat mai multe acțiuni pe linia combaterii traficului de droguri, finalizate cu mai multe rețineri de persoane și capturarea cantității totale de aproximativ un kilogram de cannabis și peste 1000 de pastile ecstasy aduse din Grecia și, respectiv, Olanda, destinate pieței de profil din București. Valoarea drogurilor confiscate, la prețul pieței, variază între 14.000 și 20.000 de euro, anunţă DIICOT, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În data de 8.06.2014, inculpatul Cocerjuc Marius (35 de ani) a fost depistat pe raza Municipiului Bucureşti, în timp ce deţinea cantitatea de aproximativ 473 grame cannabis, droguri de risc, introduse pe teritoriul României din Grecia.

Față de inculpatul Cocerjuc Marius există suspiciunea rezonabilă că a comis infracțiunile de trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc, pentru care este urmărit penal și pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală. În drept, faptele pentru care este acuzat sunt prevăzute de art. 2 alin. 1 şi art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au dispus – în data de 8 iunie a.c. – reținerea inculpatului Cocerjuc Marius pentru 24 de ore și au cerut instanței, în data de 9 iunie, arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a admis cererea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au dispus, în data de 9 iunie a.c., reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Zottu- Z Ioan(22 de ani), Ilie Nicușor (27 de ani), Giron Lucian Andrei (28 de ani) și Ion Narcis Leonard (30 de ani) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc, prev. de art.2 al.1 şi 2 din Legea nr.143/2000 şi art.3 al.1 şi 2 din Legea nr.143/2000.

Față de cei patru inculpați există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014 au deţinut în vederea vânzării şi au vândut diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (comprimate ecstasy şi cocaină) mai multor persoane de pe raza municipiului Bucureşti.

Totodată, față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că în data de 09.06.2014 au introdus pe teritoriul României, din Olanda, cantitatea netă de 492,25 grame de cannabis şi 1007 de comprimate ecstasy, droguri de risc şi de mare risc, destinate vânzării.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au cerut astăzi, 10 iunie a.c., Tribunalului București arestarea celor patru inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

În cele două cazuri, autoritățile au efectuat cinci percheziții domiciliare, patru pe raza Capitalei și una pe raza localității Bragadiru, județul Ilfov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button