ARHIVA B365

Trafic rutier RESTRICȚIONAT, în week-end, în București, cu ocazia procesiunilor religioase de Florii

Sâmbătă, 12 aprilie 2014, în intervalul orar 15:30 – 18:30, se va desfăşura procesiunea ortodoxă cu prilejul sărbătoririi „Floriilor”, sens în care Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării / fluidizării traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Procesiunea religioasă va avea loc pe următorul traseu: Mănăstirea Radu Vodă -bd. Mărăşeşti – bd. Dimitrie Cantemir – str. Bibescu Vodă – cal. Şerban Vodă – Catedrala Metropolitană Sf. Spiridon Nou – str. Principatelor Unite –str. Ienăchiţă Văcărescu – str. Sf. Ecaterina – Paraclisul Universitar Sf. Ecaterina – str. Bibescu Vodă – Colina Bucuriei – Catedrala Patriarhală.

Deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei pe străzile precizate mai sus, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Rute ocolitoare:

– Pod Mărăşeşti – Splaiul Unirii – Pod Timpuri Noi – bd. Gheorghe Şincai – bd. Dimitrie Cantemir – bd. Mărăşeşti.

Duminică, 13 aprilie 2014, în intervalul orar 13:30 – 15:30, se va desfăşura procesiunea catolică, cu prilejul sărbătoririi „Floriilor”, sens în care Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării / fluidizării traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Procesiunea religioasă va avea loc pe următorul traseu: Biserica Franceză – Statuia Aviatorilor – bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – str. G-ral Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu restricţionarea traficului rutier pe străzile precizate mai sus.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button