ARHIVA B365

Trafic rutier închis şi semafoare defecte, miercuri, în mai multe intersecţii din Capitală

TRAFIC RUTIER ÎNCHIS:

– Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
– Bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu)

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

LUCRĂRI:

– Calea Văcăreşti şi şos. Mihai Bravu, sensul dinspre Piaţa Sudului către Calea Vitan – construirea unui pasaj rutier suprateran;
– bd. Aerogării – reabilitare;
– Drumul Taberei nr. 34 – lucrări metrou;
– bd. Liviu Rebreanu – modernizări cale de rulare a tramvaiului;
– şos. Alexandriei, în zona depoului Alexandria – lucrări edilitare;
– şos. Iancului între şos. Mihai Bravu şi str. Lt. Victor Manu, modernizare cale de rulare a tramvaiului;
– banda I a ambelor sensuri din Pasajul Muncii – reabilitare pasaj rutier.

În ultimele 24 de ore, în Capitală, s-au produs 22 accidente rutiere în urma cărora 3 persoane au fost rănite grav, iar alte 22 rănite uşor, cauzele evenimentelor rutiere fiind neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor şi traversarea pietonilor prin loc nepermis.

SEMAFOARE DEFECTE
bd. Camil Ressu – str. Dristor;
Piaţa Hurmuzachi;
Piaţa Dorobanţi;
Şos. Colentina – şos. Fundeni;
Str. Pajura – şos. Bucureştii Noi;
Str. Colţea – bd. I.C. Brătianu;
Str. Luică – şos. Giurgiului.

Ce recomandă poliţiştii: 

Condiţiile meteo-rutiere nefavorabile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier, din această cauză, Brigada Rutieră a Capitalei recomandă conducătorilor auto:
– să asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, să aibă în perfectă stare funcţionare sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz ;
– să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;
– să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor;
– să nu depăşească coloana de autovehicule oprită la semafor şi să nu patrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;
– se interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă, polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, cât şi pentru cele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
– când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
– conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Pietonii sunt sfatuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button