Trafic restricţionat VINERI în Capitală pentru Procesiunea Luminilor. Sunt aşteptaţi 4.000 de oameni

de:
02 sept. 2016
0 Afișari
Trafic restricţionat VINERI în Capitală pentru Procesiunea Luminilor. Sunt aşteptaţi 4.000 de oameni

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, vineri, în intervalul orar 21.30 – 22.15, pe banda I şi II de circulaţie, pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Naţiunile Unite – Dealul Mitropoliei, pentru „Procesiunea Luminilor”.

Manifestarea, la care sunt aşteptate circa 4.000 de persoane, este legată de Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi (ITO) 2016 care se desfăşoară în Capitală, între 1 şi 4 septembrie.

Programul zilei de vineri al întâlnirii a debutat cu rugăciunea de dimineaţă. În continuare, participanţii se vor deplasa la şcolile partenere unde vor lua parte la diferitele ateliere de dezbateri, potrivit Patriarhiei Române. În a doua parte a zilei, tinerii participanţi la ITO 2016 vor fi prezenţi la Sala Palatului din Capitală unde începând cu ora 19 va avea loc conferinţa cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieţii.

Ziua se va încheia cu „Procesiunea Luminilor”. Evenimentul va avea loc imediat după conferinţa de la Sala Palatului. Tinerii se vor deplasa, purtând lumânări în mâini, de la Sala Palatului pe Calea Victoriei până la Catedrala patriarhală, precizează Patriarhia.

Tinerii vor participa, duminică, începând cu ora 09.00, la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit Patriarhiei Române.

La finalul Sfintei Liturghii, patriarhul Daniel va adresa un mesaj celor prezenţi. În încheiere, ştafeta evenimentului va fi predată Arhiepiscopiei Iaşilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi.

Circa 2.500 de tineri, veniţi din diferite ţări ale lumii, participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea, eveniment organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Cookies