Trafic restricționat în București. Se adună protestatari în Piața Victoriei și vor mărșălui prin oraș până în Piața Constituției

06 apr. 2022
1850 afișări
Trafic restricționat în București. Se adună protestatari în Piața Victoriei și vor mărșălui prin oraș până în Piața Constituției
Trafic restricționat în București. Se adună protestatari în Piața Victoriei și vor mărșălui prin oraș până în Piața Constituției. Sursa foto: Guvernul României

Trafic restricționat miercuri – 6 aprilie, în București, anunță Brigada Rutieră. Peste 5.000 de persoane sunt așteptate la protestul organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS). Oamenii se strâng în Piața Victoriei și vor mărșălui prin oraș până în Piața Constituției.

Trafic restricționat în București

Trafic restricționat în București. Sursa foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București
Trafic restricționat în București. Sursa foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Adunarea publică organizată miercuri de BNS în Capitală este programată în intervalul orar 11:00 – 15:30. Programul transmis de Brigada Rutieră București:

  • în intervalul orar 11:00 – 11:15, participanții se vor aduna la sediul Guvernului României din Piața Victoriei, alveola centrală, alveola media, trotuarul din fața muzeului Grigore Antipa;
  • în intervalul orar 11:15 – 12:00, va fi adunare publică la sediul Guvernului României din Piața Victoriei, alveola centrală, alveola media, trotuarul din fața muzeului Grigore Antipa;
  • în intervalul orar 12:00 – 12:15, va avea loc încolonarea participanților;
  • în intervalul orar 12:15 – 13:15, participanții vor începe să se deplaseze pe banda I de circulație, pe traseul Piața Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bulevardul Națiunile Unite – Bulevardul Libertății – Piața Constituției.
  • în intervalul orar 13:15 – 14:45, va avea loc adunarea publică la sediul Palatului Parlamentului din Piața Constituției;
  • în intervalul orar 14:45 – 15:30, defluirea totală a participanților.

Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule într-un mod prudent, să păstreze o distanță suficientă între mașini pentru a putea frâna în condiții de siguranță. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să oprească ori să staţioneze doar în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor li se recomandă să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, dar după ce s-au asigurat temeinic, iar șoferii le-au înțeles intenţia de a traversa.

Se adună protestatari în Piața Victoriei și vor mărșălui prin oraș până în Piața Constituției

BNS– Blocul Național Sindical a anunțat că organizează miercuri, 6 aprilie 2022, un protest în Piața Victoriei, începând cu ora 11:00. Protestul va fi urmat de un marș cu deplasare spre Piața Constituției.

Cele 35 de federații sindicale afiliate la Blocul Național Sindical, atât din sectorul privat, cât și din sistemul bugetar, asigură participarea a cel puțin 5000 de sindicaliști la acțiunea de protest din București, transmite BNS.

Principalele revendicări au legătură cu aplicarea Legii salarizării, adoptarea măsurilor pentru securitatea energetică şi alimentară a României, dar și încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare.

Totodată, Jandarmeria Capitalei a anunţat că va asigurarea ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către BNS, între orele 11:00-15:30.

Cookies