ARHIVA B365

PROTEST în Piaţa Victoriei. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă

UPDARE Mitingul din Piața Victoriei s-a încheiat, însă protestatarii nu se vor opri aici, dacă nu se va da curs revendicărilor lor, a declarat Dumitru Rînciog, șeful secretariatului general al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Întrebat dacă vor continua protestele în cazul în care nu se va primi niciun răspuns la revendicările lor, Dumitru Rînciog a răspuns: „Categoric nu ne vom opri aici. Până când nu ne vom rezolva problemele, sigur vom uza de toate drepturile legale”, scrue Agerpres.

Potrivit acestuia, la protestul de duminică din Piața Victoriei, care a început la ora 11,00 și avea aprobare până la ora 18,00, ar fi participat în jur de 7.000 de persoane. „Din câte am înțeles de la cei care s-au ocupat de așa ceva, ar fi fost în jur de 7.000 de oameni. Eu, personal, am fost ocupat cu probleme tehnice și astea sunt informațiile pe care le-am primit”, a precizat el.

UPDATE Mitingul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, din Piaţa Victoriei, s-a încheiat.

UPDATE Potrivit organizatorilor, în Piața Victoriei s-au adunat câteva mii de oameni, atât pensionari militari, cât și civili.

Mitingul a început la ora 11,00, iar alături de SCMD în Piața Victoriei se mai aflau, printre alții, reprezentanți ai Salariaților Ministerului Transporturilor, ai Asociației Pensionarilor Silvici și ai Federației Naționale „Unirea” a Pensionarilor din România. Pe pancartele aduse de participanții la miting se pot citi mesaje precum: „Stop abuzului! Anulați art. 40/OUG 57/2015”, „Guvernul vrea tăcere, Noi vrem apreciere”, „Uniți = Negociem, Dezbinați = Cerșim”, scrie Agerpres.

La debutul mitingului de protest, liderul SCMD, Mircea Dogaru, a ținut un discurs îndreptat împotriva Guvernului Cioloș, dar și împotriva liderilor europeni și a unora americani. În pauzele din timpul discursului, oamenii prezenți în Piață scandau „Libertate!” și „Demisia!”.

Brigada Rutieră a anunţat că un miting  are loc în Piaţa Victoriei, duminică, 6 martie, între orele 11:00 – 18:00. Traficul a fost restricţionat din acest motiv, astfel:

începând cu ora 08:30, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar, la nevoie, de la Arcul de Triumf;

circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respective Bd. Lascăr Catargiu;

sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia str. Buzeşti – N. Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către Bd. Lascăr Catargiu se va restricţiona. Restricţia se va menţine până la finalizarea activităţii;

pe str. Paris, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor;

pe breteaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor.

Rute alternative:

Piaţa Presei Libere – bd. Kiseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Calea Dorobanţilor – şos. Ştefan cel Mare;

Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – bd. Mărăşti – bd. Ion Mihalache – Piaţa Victoriei;

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și organizațiile partenere din cadrul Consiliului Național al Societății Civile (CNSC) organizează, duminică, un miting de protest în Piața Victoriei, începând cu orele 11,00.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, revendicările vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006.

Pentru eroii Revoluției, civili și militari, SCMD solicită abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numește „falsificatoare de istorie” și repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili și militari, ai Legii nr. 341/2004.

În ceea ce îi privește pe pensionarii civili, sindicaliștii cer inițierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federația Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ÎCCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, și departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizații și rente, precum și acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paște, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Pentru salariații statului, civili și militari, SCMD dorește aprobarea de urgență (aviz favorabil) a proiectului Legii unitare de salarizare, înaintat Parlamentului de Guvernul Ponta, acordarea tot de Paște a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, promis prin Hotărâre de Guvern, sistarea acțiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR, sistarea imediată a disponibilizărilor și întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galați, Șantierului Naval Galați, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova și Combinatului de Utilaj Greu — CUG Iași (SC Fortus SA), precum și acceptarea proiectului CNSC de reluare a activității de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

În plus, SCMD solicită soluționarea crizei ‘Antena 3’ prin respectarea dreptului de preempțiune al postului la închirierea/cumpărarea spațiului în care funcționează, declanșarea procesului de depolitizare a actului de justiție „prin numirea firească în funcția de procuror general a președintelui Asociației Procurorilor din România, recunoscut ca lider de profesioniștii din sistem”.

„Dacă Guvernul nu își asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începând cu 6 martie vom susține până la Victorie un singur lucru — DEMISIA! Și vom apela și la președintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes național, ‘Ordinul de luptă’: ‘A trebuit să moară bebeluși pentru ca acest guvern să cadă!'”, afirmă SCMD, într-un comunicat.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button