Trafic redeschis în zona Prosper Plaza. Trei echipaje ale Poliție Locale Sector 5 vor supraveghea aria permanent

31 mart. 2022
957 Afișari
Trafic redeschis în zona Prosper Plaza. Trei echipaje ale Poliție Locale Sector 5 vor supraveghea aria permanent
Trafic redeschis în zona Prosper Plaza. Trei echipaje ale Poliție Locale Sector 5 vor supraveghea aria permanent | Sursă foto: Captura Facebook-Cristian Popescu Piedone
Primarul Sectorului 5 a anunțat ieri, că a fost reluat traficul în zona complexului comercial Prosper Plaza. Circulația a fost închisă timp de o săptămână pe acest segment de drum.

Traficul a fost redeschis în zona Prosper Plaza

Complexul comercial Prosper Plaza a fost complet distrus în urma unui incendiu puternic ce a avut loc acum o săptămână, pe data de 22 martie 2022. După acest nefericit eveniment, circulația rutieră în zona respectivă a fost oprită timp de o săptămână.

Miercuri , 30 martie 2022, primarul Sectorului 5 a anunțat că circulația între Calea 13 Septembrie și strada Mihail Sebastian, în sensul către strada Progresului, a fost reluată. Primarul a anunțat că s-au luat toate demersurile pentru a se asigura că atât șoferii, cât și pietonii pot circula în siguranță prin respectiva zona. Trei echipaje ale Poliției Locale Sector 5 vor sta permanent în zonă, pentru a se asigura că cetățenii nu trec prin perimetrul de risc.

A fost o bună colaborare între Primărie, Prefectura Capitalei, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, inclusiv Brigada Rutieră București, a declarat Primarul Sectorului 5.

Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Incendiul izbucnit acum o săptămână a fost extrem de violent. Acesta a început pe acoperișul clădiri și într-un timp scurt a acaparat întreaga clădire. La acest moment încă se fac cercetări pentru a se stabili care a fost cauza acestuia.

Conform informațiilor transmise de ISU în data de 23 martie 2022, construcția nu respecta normele de apărare împotriva incendiilor. Ultimele controale ce au fost făcute în această unitate au fost în 2018 și 2021. Atunci autoritățile au dat ai multe amenzi deoarece nu exista autorizația necesare de securitate la incendiu.

Pentru stingerea flăcărilor ce se extinseseră pe o suprafață de 1.200 de mp a fost necesară intervenția a 27 de autospeciale de stingere. La locul incendiului au fost prezente și 2 echipaje de descarcerare și 8 ambulanțe. Din fericire nu au existat victime.

Cookies