Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Mii de turiști în drum spre mare

31 iul. 2021
107 afișări
Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Mii de turiști în drum spre mare
Trafic intens pe Autostrada Soarelui

Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul de mers către litoral valorile de trafic sunt intense.

Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Atenție, șoferi! Mii de turiști se află la această oră în drum spre mare, traficul fiind aglomerat pe A2, pe sensul spre litoral.

Centrul INFOTRAFIC ne anunță că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa traficul este intens, dar, totuși, fără probleme majore de fluență.

Autoritățile reamintesc că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Recomandările polițiștilor

Având în vedere faptul că traficul rutier pe Autostrada Soarelui este foarte intens către litoral, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

-să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

-să respecte limitele legale de viteză;

-să folosească luminile de întâlnire;

-să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

-să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

-să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

-să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

-în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Accident, vineri, pe A2

Un microbuz s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui, vineri dimineață, la kilometrul 88. Mașina s-a răsturnat după ce șoferul a dorit să vireze la dreapta și să intre într-o benzinărie. La bordul microbozului se aflau șase persoane, trei dintre acestea fiind rănite. Două dintre victime au fost preluate de SAJ la Spitalul din Călărași, iar cealaltă victimă a fost preluată de SMURD și transportată la Spitalul Universitar de Urgență Fundulea.

Cookies