ARHIVA B365

Trafic blocat pe DN1 și pe calea ferată, din cauza zăpezii, înainte de minivacanța Paști

Traficul a fost blocat temporar, miercuri spre joi noapte, pe anumite porțiuni din DN1, în special între Predeal și Brașov, dar și pe drumul dinspre Predeal spre Râșnov, din cauza zăpezii abundente și a gheții, anunță România tv. Zeci de autoturisme și TIR-uri au rămas blocate. De vină au fost și șoferii, care au plecat la drum fără anvelope de iarnă, în ciuda căderilor masive de zăpadă.

Plugurile au deszăpezit toată noaptea cele două drumuri în cauză.

Două trenuri de pasageri au rămas blocate în apropiere de Predeal.   Sub greutatea zăpezii, mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut pe linii, între staţiile Predeal şi Braşov.

Continuă să ningă în Munții Banatului și în partea de Vest a Carpaților Meridionali, joi, unde se așteaptă depunerea unui strat important de zăpadă, Pe Valea Prahovei, stratul de zăpadă are deja și până la 35 de centimetri grosime, anunță meteorologii. Joi dimineață este în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ și de ninsori în zona de munte. 

În intervalul menţionat va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 km/h.

Vântul bate și în Capitală puternic, cu 40-45 de kilometri la oră. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button