Trafic infernal în prima dimineață de luni pe Pasajul Domnești. “E clar, ne mai trebuie unul!”, glumește un bucureșten, în vreme ce alții suduie

14 nov. 2022
21390 afișări
Trafic infernal în prima dimineață de luni pe Pasajul Domnești. “E clar, ne mai trebuie unul!”, glumește un bucureșten, în vreme ce alții suduie
Trafic infernal în prima dimineață de luni pe Pasajul Domnești. “E clar, ne mai trebuie unul!”, glumește un bucureșten, în vreme ce alții suduie | Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Bună ziua, București, fie că ai, fie că n-ai treabă pe Pasajul Domnești, lăudat fie numele lui că, totuși, există, că prea au trecut 14 ani de când s-a semnat contractul și până vineri, când a fost inaugurat primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei!

Bine, dacă ai avut treabă pe Pasajul Domnești în prima zi de luni de când se circulă pe-acolo, probabil că ai petrecut ceva vreme în trafic, după cum spune – ori, după caz, după cum se plânge lumea prin social media.

Traficul de luni pe Pasajul Domnești

Pe grupul de Facebook «Info Trafic București și Ilfov», oamenii au dezbătut mult traficul din această dimineață de pe giratoriul suspendat de la Domnești. O fotografie în care se vede aglomerația de dimineață a fost punctul de plecare al unei dezbateri îndelungate.

Trafic infernal în prima dimineață de luni pe Pasajul Domnești. “E clar, ne mai trebuie unul!”, glumește un bucureșten, în vreme ce alții suduie
Trafic infernal în prima dimineață de luni pe Pasajul Domnești.  Sursa: Info Trafic București și Ilfov 

Bucureștenii au comentat, s-au amuzat, mirat ori enervat cu sutele după ce au văzut imaginea de mai sus. Desigur, s-au dezbătut mult cauzele aglomerației.

Unii spun că, acum mai bine de 10 ani, când a fost făcut proiectul și s fost semnat contractul, alta era configurația demografică și altfel arăta zona imobiliară decât acum.

E clar, mai trebuie încă unul 😂”, râde cineva

Cine va pus să plecați din oraș atâta timp cât lucrați tot în oraș?”, întreabă altul, ceva mai cu arțag.

Desigur, mai e nemulțumirea celor iritați de «invazia provincialilor» – numărul «prea mare» de cetățeni care au plecat din orașele de baștină și s-au stabilit la București, cu tot cu mașinile lor.

Una peste alta, în prima zi de luni de când giratoriul suspendat de la Domnești a fost deschis traficulu, s-a circulat bară la bară pe pasaj.  

Pasajul Domnești a fost inaugurat vineri, 11 noiembrie

Giratoriul suspendat de la Domnești este un nod rutier pe Centura Capitalei menit să decongestioneze traficul în cea mai aglomerată intersecție de pe DNCB: cea de la Prelungirea Ghencea.

Dar Prelungirea Ghencea, una dintre cele mai importanțe șosele ale Bucureștiului, nu a fost încă lărgită, lucrările de aici trenează de ani de zile, iar temerile că artera să fie constant blocată de mașinile care vor coborî de pasaj par destul de întemeiate.

Pe Prelungirea Ghencea, se circulă pe o singură bandă pe sens. Urci pe pasaj, unde sunt două benzi pe sens. Practic, se  fac blocaje și la urcare, și la coborârea de pe pasaj.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies