Trafic închis timp de două nopţi, la pasajul giratoriu suspendat Olteniţa, pe sensul Centura Capitalei – DN 4

20 iun. 2022
285 Afișari
Trafic închis timp de două nopţi, la pasajul giratoriu suspendat Olteniţa, pe sensul Centura Capitalei – DN 4
FOTO: Facebook Ionel Scrioșteanu/ martie 2022

Traficul rutier va fi oprit, timp de două nopţi, începând de luni, la pasajul Olteniţa, pe sensul de deplasare Centura Bucureşti-DN 4, pentru lucrări, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Luni, 20.06.2022, se închide traficul rutier pentru două nopţi (20.06.2022-22.06.2022), pe sensul de deplasare DN CB – DN 4 (Popeşti Leordeni/Bucureşti), la pasajul Olteniţa, în intervalul orar 22:00 – 05:00, pentru execuţia lucrărilor de montare a tablierului metalic”, a transmis CNAIR.

Lucrările fac parte din contractul privind lărgirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2, km. 23+600 şi A1, km. 55+520 – Lot 1: Amenajare nod rutier DN CB – DN 4 (Olteniţa) km. 29+500 – km. 33+190.

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie, potrivit actelor normative în vigoare. Această operaţiune este însoţită pe timpul nopţii de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă şi se efectuează de către antreprenor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât aceasta să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare. La finalizarea lucrărilor, antreprenorul are obligaţia să demonteze semnalizarea rutieră temporară de pe sectorul de drum afectat de lucrări, şi să aducă semnalizarea la starea iniţială”, a menţionat CNAIR.

Centura de Sud a Capitalei va avea, în curând, nu mai puțin de trei pasaje rutiere, sub forma unor sensuri giratorii suspendate. Cele trei poduri, de la Domnești și de la intersecțiile Centurii cu Soșelele Berceni și Oltenița, sunt în plin proces de construire. Potrivit estimărilor Ministerului Transporturilor, pasajul Olteniței va fi dat în trafic anul viitor, după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

Îți recomandăm și:
Cookies