ARHIVA B365

Cum îi afectează canicula pe șoferi. Recomandările făcute de Poliția rutieră pentru aceste zile

„Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite rezultate din cauza temperaturilor foarte ridicate, solicităm conducătorilor de autovehicule:

– să folosească sistemele de climatizare;

– să consume suficiente lichide pentru evitarea deshidratării, evident nu ne referim la băuturile alcoolice;

– să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă”, anunță Poliția rutieră într-un comunicat remis, B365.ro.

Temperatura ridicată din maşină va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat şi se termină cu adormirea la volan.

„De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute. Atenţie la maşinile cu gabarit depăşit, utilajele folosite pentru reabilitarea părţii carosabile, biciclişti, dar şi copii care îşi petrec vacanţa de vară. Nu consumaţi băuturi alcoolice, dacă urmează să conduceţi şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce sunteţi la volan”, mai precizează reprezentanții Poliției Rutiere. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button