Trafic ilegal de… nepoți. O bunică a vrut să intre ilegal cu nepoții săi în țară, pe Aeroportul Otopeni

08 oct. 2023
651 Afișari
Trafic ilegal de... nepoți. O bunică a vrut să intre ilegal cu nepoții săi în țară, pe Aeroportul Otopeni
Trafic ilegal de... nepoți. O bunică a vrut să intre ilegal cu nepoții săi în țară, pe Aeroportul Otopeni

O femeie de 50 de ani a fost oprită de autorități pe Aeroportul Otopeni după ce a încercat să intre în țară cu nepoții săi. Doi din cei trei copii aveau însă documente care nu le aparțineau, astfel că femeia s-a ales cu dosar penal.

O bunică de 50 de ani a încercat să intre ilegal pe teritoriul României cu cei trei nepoți ai săi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Aeroportul Otopeni din București. Femeia a prezentat documentele altor minori pentru doi din cei trei nepoți care se aflau cu ea.

„În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în ţară, venind din direcţia Los Angeles, via Varşovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetăţean român, din judeţul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete şi un băiat), despre care a declarat că sunt nepoţii ei. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor şi au constatat că unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deţine document autentic şi valabil de călătorie, în timp ce cele două minore nu sunt unele şi aceleaşi persoane din documentele prezentate”, a transmis Poliţia de Frontieră duminică.

Trafic ilegal de… nepoți. O bunică a vrut să intre ilegal cu nepoții săi în țară, pe Aeroportul Otopeni

Deși documentele nu le aparțineau, cele două minore de 2, respectiv 8 ani, erau însoțite de cea care le era într-adevăr bunică. Aceasta a folosit documentele altor copii din familie, actele celor două fete fiind expirate.

„Imediat a fost luată legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la faţa locului, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identităţii reale a minorelor. Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetăţene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparţineau unor rude apropiate”.

Bunica celor trei copii este cercetată acum, în stare de libertate, pe numele ei fiind întocmit dosar penal.

„În consecinţă, faţă de bunica celor trei minori s-a dispus măsura cercetării penale în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea şi tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întreaga activitate s-a desfăşurat în prezenţa reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă intrarea în ţară împreună cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenţii sociali să efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor”, a transmis în încheiere Poliția de Frontieră.

CITEȘTE ȘI

ALERTĂ | Accident grav în Otopeni. Bărbatul decedat este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă de la „Marius Nasta”

VIDEO | Descinderi în București, Ilfov și Constanța. Polițiștii au „spart” o rețea de prostituție care acționa în cluburile de noapte

Un adolescent de 17 ani a fost prins în centrul Bucureștiului cu 100 de pliculețe ce conțineau „praf alb”. La vederea jandarmilor, tânărul s-a ascuns după mașini

Cookies