Trafic feroviar paralizat între București și Brașov. Locomotiva unui tren a luat foc

02 ian. 2022
299 Afișari
Trafic feroviar paralizat între București și Brașov. Locomotiva unui tren a luat foc
Trafic feroviar paralizat între București și Brașov. Locomotiva unui tren a luat foc. Sursa foto: Wikipedia

Circulația mai multor trenuri de pasageri a fost îngreunată între București și Brașov după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc. Pericolul a fost unul deosebit, deoarece acest tren transportă azotat de amoniu, un îngrășământ chimic.

Mai multe trenuri pe ruta București – Brașov au adunat întârzieri de peste 100 de minute, după ce locomotiva unui tren de marfă a izbucnit în flăcări în gara din localitatea Brazi. Cele mai mari întârzieri depășesc chiar și 150 de minute, potrivit Mediafax.

Trafic feroviar paralizat între București și Brașov. O mulțime de trenuri sunt afectate

Cea mai afectată porțiune este cea de pe Calea Prahovei, în această zonă fiind staționate nu mai puțin de șase trenuri care fac legătura între Brașov, stațiunile montane din zonă și Capitală. De asemenea, la bordul acestor trenuri se află un număr însemnat de călători, fiind vorba despre o mulțime de persoane care au petrecut Revelionul la munte.

Mai mult, de pe urma acestui incident au de suferit și o mulțime de trenuri care pleacă din București în alte colțuri ale țării, deoarece unii pasageri din cele șase trenuri blocate ar fi făcut schimbul în Gara de Nord.

Tragedie evitată de mecanicul locomotivei care a luat foc

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai ISU Prahova, trenul a cărui locomotivă a luat foc se afla în gara din localitatea Brazi în momentul incidentului. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot şi o ambulanţă SMURD. Potrivit salvatorilor, mecanicul de locomotivă a evitat o adevărată tragedie deoarece a decuplat locomotiva de cele 25 de vagoane încărcate cu azotat de amoniu, o substanță chimică extrem de inflamabilă.

Traficul a fost închis între localitățile Crivina și Brazi, potrivit autorităților.

Cookies