Trafic de coșmar în București: tamponare în lanț, mașină răsturnată

de:
17 oct. 2013
0 Afișari
Trafic de coșmar în București: tamponare în lanț, mașină răsturnată

Pe toate arterele majore din Capitală se circulă cu dificultate în această dimineață. „Numarul mare de autovehicule aflate în mişcare, dar şi căderile de precipitaţii sub forma de ploaie, influenţeaza negativ desfaşurarea traficului rutier pe mai multe artere de circulaţie din Capitală”, anunţă Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8.00), se circulă îngreunat, în coloană, pe DN1, la intrarea în Bucureşti. Numărul de autovehicule este foarte mare, iar pe DN1, la coborârea de pe pasarela Otopeni, s-a produs o tamponare în care au fost implicate patru autovehicule. Nu au fost victime. De asemenea, o maşină s-a răsturnat la ieşirea din pasajul Băneasa către Fântâna Mioriţa.

„Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată, carosabilul fiind umed, să mărească distanţa în mers, iar atunci când încheie coloanele de autovehicule care s-au format, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.” – arată Poliția Rutieră.

Pentru prevenirea blocajelor şi a accidentelor rutiere, poliţiştii de la Brigada Rutieră le recomandă conducatorilor auto:

– sa aiba în bună stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz ;

– să circule cu viteza redusă, pastrând o distanţa corespunzatoare în mers între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;

– să circule cu atenţie şi să reducă viteza în zona trecerilor pentru pietoni;

– să nu intre în intersecţie dacă, din cauza aglomeraţiei, nu pot trece mai departe;

– să nu blocheze calea de rulare a tramvaielor;

– să nu oprească în locurile unde ar putea impiedica circulaţia vehiculelor sau a pietonilor;

– să nu depaşească coloana oprită la semafor;

– să nu claxoneze inutil .

De asemenea, pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, să traverseze strada doar pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observata de catre şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Cookies