Trafic cu certificate de vaccinare anti-Covid false, în mijlocul Bucureștiului. Cum operau angajații centrului ”Neghiniță”

28 oct. 2021
236 Afișari
Trafic cu certificate de vaccinare anti-Covid false, în mijlocul Bucureștiului. Cum operau angajații centrului ”Neghiniță”

O amplă acțiune de percheziții și anchete are loc joi în Capitală, în plină campanie de vaccinare. Un centru de vaccinare a fost închis, iar 168 de persoane sunt anchetate, într-un dosar privind eliberarea de certificate de vaccinare false.

Parchetul, împreună cu Poliția, au descins joi, la prima oră, pentru a ridica probele de la centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2. Polițiștii din Capitală au făcut joi 5 percheziții domiciliare și vor pune în aplicare 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, în dosarul care vizează emiterea de certificate false la un centru de vaccinare din Sectorul 2.

Potrivit unor surse din anchetă, modul de operare al angajaților a fost ușor de depistat. Angajați ai centrului ”Neghiniță” au intrat în arhiva centrului, în vară, înainte de eliberarea certificatului verde, și au schimbat numele persoanelor care erau vaccinate, cu altele nevaccinate. Frauda a putut fi descoperită de către cei care au dorit să-și descarce certificatul verde de vaccinare, iar, în sistem, vaccinarea lor nu figura. Acestea au putut dovedi la Poliție că li s-a inoculat serul cu actul fizic emis în ziua vaccinării. Potrivit surselor din anchetă, angajații centrului primeau mită pentru falsificarea certificatelor de vaccinare.

Radu Mihaiu: Oprim activitatea centrului și schimbăm întreaga echipă

Autoritățile au fost alertate de primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, care a dispus închiderea centrului pentru o perioadă nedeterminată, până când personalul va fi schimbat, „în integralitate”.

„Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile.”, a afirmat primarul Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 spune că avea informații de nereguli la centrul de Neghiniță.

„Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.”, a afirmat primarul.

Potrivit unor surse din Poliție, datele persoanelor vaccinate erau înlocuite cu ale unor persoane nevaccinate.

 

 

Tags:
Cookies