Trafic blocat pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse din cauza unui accident. Șofer din București: Suntem aici de o oră și nu ne-am mișcat | UPDATE

23 aug. 2023
1694 afișări
Trafic blocat pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse din cauza unui accident. Șofer din București: Suntem aici de o oră și nu ne-am mișcat | UPDATE
Trafic blocat pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse din cauza unui accident. Șofer din București: Suntem aici de o oră și nu ne-am mișcat. FOTO: www.politiadefrontiera.ro

Trafic blocat, miercuri dimineață, pe Podul Prieteniei de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse din cauza unui grav accident. Șoferul unui TIR care ieșea din România a lovit un rost de dilatare din componenta podului, a pierdut controlul volanului, a lovit parapeții, astfel că circulația s-a blocat în ambele sensuri.

UPDATE, ora 10:08: Traficul a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură bandă. Mașinile de mici dimensiuni vor circula alternativ, din ambele sensuri.

Traficul se desfășoară, în continuare cu greutate și recomandăm persoanelor care intenționează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu și să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim international cu țara vecină, menționate mai jos, transmite Poliția de Frontieră Română.

Accident pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse: Trafic blocat

Miercuri, 23 august 2023, Poliția de Frontieră Română a anunțat într-un comunicat că, la acest moment, pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse este trafic blocat pe ambele sensuri din cauza unui accident. Autoritățile intervin la fața locului pentru a remedia situația și pentru a redeschide traficul rutier.

În fapt, în această dimineață, în jurul orei 03:00, un autocamion înmatriculat în Turcia care se deplasa pe sensul de ieșire din România, a lovit un rost de dilatare din componenta Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară.

Șoferul a pierdut controlul asupra ansamblului rutier, lovind parapeții podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri, transmite sursa citată.

Pentru că există și scurgeri de carburant, la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu.

Începând cu ora 05:55, la fața locului au ajuns și utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

Poliția de Frontieră Română le recomandă șoferilor care intenționează să tranziteze prin vama de la Giurgiu să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional de la frontiera cu Bulgaria.

La granița cu Bulgaria funcționează 11 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza județului Constanța – P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Lipnița, P.T.F. Dobromir.
  • pe raza județului Călărași – P.T.F. Călărași.
  • pe raza județului Giurgiu – P.T.F. Giurgiu.
  • pe raza județului Teleorman – P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea.
  • pe raza jud. Dolj – P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet.

La ora 07:00, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informa că:

Sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană de autovehicule care se întinde pe câțiva kilometri la ieșirea din România, fiind în creștere.

Șofer din București: Suntem aici de o oră și nu ne-am mișcat

Accidentul a fost semnalat și pe grupul de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”, unde mai mulți șoferi au transmis că așteaptă de multe ore să fie reluat traficul în condiții normale:

  • „Suntem aici de 1h și nu ne-am mișcat”;
  • „Suntem aici de la 3 blocați, bulgarii sunt depășiți de situație. Sper să reușească să elibereze drumul”;
  • „Prin stație am auzit că pe la 10:30 ar da drumul. Am coleg care stă de la 6.45. Este un accident cu tir și blochează ambele benzi”.

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO | Care este stadiul lucrărilor de pe Bulevardul Gheorghe Șincai din Sectorul 4. Daniel Băluță: A venit rândul căii de rulare și a refugiilor de tramvai

Cookies