Trafic ALERT | Splaiul Independenței, închis înainte de pasajul Ciurel. Trafic deviat

27 mai 2024
9788 afișări
Trafic ALERT | Splaiul Independenței, închis înainte de pasajul Ciurel. Trafic deviat
Trafic ALERT | Splaiul Independenței, închis spre pasajul Ciurel. Trafic deviat | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebooki

Dacă aveți drum pe Splaiul Independeței, țineți cont că este închis, avertizează un șofer din comunitatea Infotrafic București și Ilfov:

Splaiul Independenței, închis spre Pasajul Ciurel. Trafic deviat pe Strada General Petre Popovăț.

Brigada Rutieră București nu a anunțat nimic până în acest moment.

Un bucureștean care a trecut pe acolo spune că, din câte i s-a părut lui, traficul pare să fie închis din cauza unor filmări.

Din cauză că Pasajul Ciurel este închis ș.i nu se mai poate circula pe Splaiul Independenței, traficul este infernal în zonă.

Trafic ALERT | Splaiul Independenței, închis înainte de pasajul Ciurel. Trafic deviat
Sursa foto: screenshot Waze

Pasajul Ciurel  – sau, cum ironic i se mai spune, „cel mai scump viraj la stânga din istoria Bucureștiului”  a fost inaugurat în septembrie 2020, de Gabriela Firea, pe atunci primar general al capitalei. Podul a costat 240 milioane lei și a fost finalizat în 10 ani, deși contractul spunea că trebuie să fie gata în 4.

Pasajul face parte din străpungerea Ciurel-A1. Acesta este unul dintre proiectele de infrastructură despre care se discută încă din anul 2000 și care ar fi o alternativă la bd. Iuliu Maniu pentru ieșirea din oraș, spre A1 – Autostrada București-Pitești

Dar este un proiect pe care actualul primar general Nicușor Dan a declarat constant că nu îl va continua, pentru că i-ar ispiti prea tare să taie Bucureștiul prin centru pe cei care vin de pe A1 și vor să ajungă la mare. Nicușor Dan declara, pentru Hotnews, imediat după ce a devenit primar, că e imposibil de realizat:

Proiectul de străpungere până la Centură este imposibil de realizat. E ilegal ca o șosea cu 6 benzi să treacă pe lângă un bazin de apă potabilă. Opinia mea este că nu trebuie să ne grăbim cu acest proiect. Trebuie să ne grăbim cu extinderea Șoselei de centură la 4 benzi. În momentul în care ai asta și din cartiere ai ieșirea la centură, o să iei presiunea de pe Iuliu Maniu.

Știre în curs de actualizare

 

Cookies