Trafic ALERT | Iad nivel superior pe DN1. „Intrarea în București e, efectiv, blocată”. Explicație, parțială cel puțin: șantier la stația de metrou de pe M6, de la Pod Ikea

24 mai 2024
18104 afișări
Trafic ALERT | Iad nivel superior pe DN1.
Trafic ALERT | Iad nivel superior pe DN1. "Intrarea în București e, efectiv, blocată". Explicație, parțială cel puțin: șantier la stația de metrou de pe M6, de la Pod Ikea | sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

E infernal traficul pe DN1 – șoseaua București-Ploiești, un loc unde, de regulă, e rău, dar acum este rău la puterea infinit.

Intrarea în București prin nordul orașului este realmente blocată, dar n-o să vă placă mersul cu mașina nici dacă aveți de gând să dați o fugă până la mall la Băneasa sau la Ikea.

Blocajul acesta de vineri după-amiază apare la două zile după ce, pe DN1, au fost impuse restricții de trafic pe breteaua de la Selgros, unde nu se mai circulă pe o bandă fiindcă e șantier la noua stație de metrou de pe M6.

Infernul de vineri de pe DN1, nivel superior. „Intrarea în București e blocată”

Un bucureștean din comunitatea Infotrafic București și Ilfov, prin în coada imensă, avertizează?

Bară la bară la intrare în București, iar lucrează fără să se gândească la trafic. 2 kilometri în 30 de minute!

Un alt membru al aceleași comunități arată cum se vede situația de pe breteaua cu retricții, care este cea de pe sub Pod Ikea/Decathlon:

Trafic ALERT | Iad nivel superior pe DN1.
Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Dacă aruncăm o privire pe Google Maps, să vedem o poză a momentului cu e situația traficului de pe DN1, la ora 16;10 e rău de tot: o luuungă dungă roșie.

Trafic ALERT | Iad nivel superior pe DN1.
Sursa foto: Google Mpas

Cum ziceam, e rău și în sens invers, adică la ieșirea din București spre Otopeni-Ploiești,

O bucureșteancă descrie astfel situația:

Care aveți azi treabă în zona Băneasa mai bine reconfigurați traseul spre Italia. Ajungeți mai repede.

Iadul din nord. De ce e blocat DN1 la intrarea și ieșirea din București

O explicație este ceea ce se întâmplă la Romaero Băneasa, platforma unde este organizat cel mai mare eveniment regional dedicat apărării și securității. Este vorba despre  expoziția ,,Black Sea Defense & Aerospace”, la care participă peste 400 de producători de echipamente și tehnică militară din 30 de state membre sau partenere ale NATO.

În același timp, de trei zile – adică de marți, 21 mai, începând cu ora 10:00, traficul este restricționat pe banda 1 de pe breteaua carosabilă cuprinsă între Strada General Ștefan Holban și Selgros Cash & Carry, a anunțat Metrorex. De asemenea, stația STB „Drumul Mătăsii”, ce se află la intersecția Străzii General Ștefan Holban cu Șoseaua București-Ploiești, pe direcția Otopeni – București, a fost mutată cu aprox. 100-150 de metri, înspre Otopeni, anunța, luni, TPBI. Aici opresc 14 linii de autobuz.

Traficul de pe DN1 este restricționat pentru lucrările la stația de metrou de la Băneasa. Oficial, se cheamă „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1 Mai-Tokyo”, la viitoarea stație de metrou Aeroport Băneasa, de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud.

 

 

 

Cookies