ARHIVA B365

Trafic aglomerat şi semafoare defecte, în mai multe zone din Capitală

Brigada Rutieră de Poliţie a Municipiului Bucureşti anunţă că, miercuri dimineaţă, semafoarele de la intersecţiile Bd.Drumul Taberei – Str. Romancierilor, Bd. Ferdinad – şos. Pantelimon, Str. Valea Ialomiţei – Drumul Taberei, Cal. Grivitei – Str. Lainici, Str. Nitu Vasile – Sos.Berceni şi Str. Nitu Vasile – Bd. Ctin. Brancoveanu sunt defecte.

Potrivit oamenilor legii, în ultimele 24 de ore, în Capitală, s-au produs 14 accidente rutiere în urma cărora trei persoane au fost rănite grav, iar alte nouă au fost rănite uşor. Evenimentele rutiere s-au produs din cauza pietonilor care au traversat neregulamentar, din cauza şoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor, dar şi pentru că unii conducători auto nu au adaptat viteza la condiţiile de drum.

Pentru un trafic fluent, Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor de autovehicule:

– să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;

– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

– să păstreze liber centrul intersecţiei;

– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

– să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;

– să nu claxoneze inutil;

– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Oamenii legii le recomandă şi pietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button