Trafic aglomerat pe sensul de coborâre al DN1 București – Brașov. Infotrafic a transmis rute alternative pentru șoferi

17 apr. 2023
135 Afișari
Trafic aglomerat pe sensul de coborâre al DN1 București - Brașov. Infotrafic a transmis rute alternative pentru șoferi
Trafic aglomerat pe sensul de coborâre al DN1 București - Brașov. Infotrafic a transmis rute alternative pentru șoferi. Sursa foto: Unsplash

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că în jurul orei 12:30 s-a înregistrat aglomerație pe sensul de coborâre al DN1 București – Brașov, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și între localitățile Posada și Comarnic. Șoferii pot circula pe mai multe rute alternative.

Trafic aglomerat pe sensul de coborâre al DN1 București-Brașov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră – 12:30, se înregistrează aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 București-Brașov, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și pe tronsonul cuprins între localitățile Posada și Comarnic.

Trafic intens este și pe sensul de urcare către Brașov, pe raza stațiunii Bușteni. De asemenea, pe DN 73A este aglomerație între localitatea Pârâul Rece și intersecția cu DN1, a transmis Infotrafic pe site-ul oficial.

Șoferii care circulă pe DN 1 Brașov-Ploiești-București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Organele legii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru ca traficul să se fluidizeze pe raza tuturor stațiunilor montate situate pe Valea Prahovei.

De asemenea, pe DN 7 Pitești – Sibiu a fost semnalată aglomerație pe ambele sensuri de mers, în zona localităților Căciulata și Bascov.

Pe celelalte artere rutiere principale, mai exact autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, circulația se efectuează pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.

Centrul Infotrafic a transmis mai multe recomandări conducătorilor auto:

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Intervențiile polițiștilor în Sâmbăta Mare

În Sâmbăta Mare, polițiștii au fost semnalați cu privire la 799 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor, pe data de 15 aprilie au fost dispuse măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Polițiștii au depistat și 10 persoane urmărite național sau internațional. Față de acestea s-au dispus măsurile legale. Tot sămbătă, organele legii au prins în flagrant 176 de autori de infracțiuni.

Polițiștii rutieri au reținut 518 permise de conducere (56 pentru consumul de alcool și 16 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise) și au fost retrase 191 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.225 contravenții și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Cookies