Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day din întreaga lume

13 feb. 2021
70 Afișari
Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day din întreaga lume

În lume există mai multe tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea de pe 14 februarie.

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day există în întreaga lume, din vechea Roma până în Brazilia sau Japonia.

Valentine’s Day, care este celebrată anual pe data de 14 februarie, se pare că își are originea în secolul al III-lea, în vechea Roma, acolo unde un preot pe nume Valentin a considerat nedreaptă decizia Împăratului Claudius II-lea care spunea că burlacii sunt soldaţi mai buni decât bărbaţii însuraţi, scoțând în afara legii căsătoria, în cazul tinerilor. Părintele Valentin l-a sfidat pe împărat şi a oficiat slujbe de cununie în secret pentru cuplurile de îndrăgostiţi.

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day

În Finlanda, multe cupluri se logodesc sau se căsătoresc pe 14 februarie, însă această zi e dedicată mai mult prieteniei decât iubirii. Conform tradiţiei, e un prilej de reuniri între amici, care-şi fac cadouri simbolice.

În Japonia, femeile sunt cele care le fac cadouri bărbaţilor pe 14 februarie. E drept că dăruiesc numai ciocolată, iar ciocolata aleasă diferă în funcţie de tipul relaţiei. De exemplu, cea normală e oferită din obligaţie şefilor, colegilor şi prietenilor, iar cea fină, iubitului, logodnicului sau soţului. O lună mai târziu, pe 14 martie, vine rândul bărbaţilor să le întoarcă femeilor din viaţa lor acest favor.

În anumite regiuni din Marea Britanie, în ajunul Sf. Valentin, fetele îşi pun frunze de dafin sub pernă şi mănâncă doar ouă cu sare, crezând că aşa îşi vor visa peste noapte alesul.

În Italia, fetele nemăritate se trezesc dis-de-dimineaţă şi se duc la fereastră. Se spune că primul bărbat pe care-l vor vedea sau unul care seamănă cu el le va deveni soţ în decursul anului.

În Vietnam se obişnuiește c un cuplu să se asorteze de Ziua Îndrăgostiţilor, adoptând acelaşi stil vestimentar şi aceleaşi culori.

Bărbaţii din Danemarca le trimit flori şi poezii femeilor de care sunt îndrăgostiţi.

În America Latină, Sfântul Valentin/Valentine’s Day este cunoscut sub numele de Ziua Iubirii și Ziua Prieteniei.

În Brazilia, Valentine’s Day este celebrat pe data de 12 iunie, înainte cu o zi de Sfântul Anton, patronul căsătoriei.

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day

De Valentine’s Day nu este bine să îți pierzi o mănușă. Se spune că cine va găsi acea mănușă îți va fura inima.

De Ziua Îndrăgostiților nu este bine să oferi flori din cale. Acest gest aduce ghinion.

În urma mai multor sondaje făcute, femeile spun că de Valentines Day preferă mai degrabă o cină romantică decât un cadou.

De Ziua Îndrăgostiților, bărbații cumpără flori într-un procent de aproximativ 75%, restul florilor fiind cumpărate de femei.

Peste 50 de milioane de trandafiri sunt cumpărați de Valentines Day.

De Ziua Îndrăgostiților, municipalitatea din Verona, orașul în care au trăit Romeo și Julieta, primește aproximativ 1.000 de scrisori.

În Germania, fetele plantează într-un ghiveci mai multe cepe, fiecare cu un bilețel pe care scria numele unui băiat. Se spune că fata se va mărita cu băiatul a cărui ceapă a răsărit prima.

În America, în medie, bărbații cheltuie 158 de dolari pentru cadouri, în timp ce femeile doar 75 de dolari.

Cel mai popular cadou de Valentine’s Day este un buchet de trandafiri roșii, deoarece roșul este culoarea dragostei.

Cookies