Tradiții ciudate de Crăciun. Murături și păienjeni în brad, dar și drumul parcurs pe role până la biserică

25 dec. 2021
257 Afișari
Tradiții ciudate de Crăciun. Murături și păienjeni în brad, dar și drumul parcurs pe role până la biserică
Tradiții ciudate de Crăciun. Murături și păienjeni în brad, dar și drumul parcurs pe role până la biserică

Tradițiile pe care le are România, în ceea ce privește sărbătorile de iarnă, sunt chiar ok față de alte țări de pe glob. Ați auzit de ascunsul murăturii în bradul de Crăciun? Noi chiar începem să ne întrebăm...dacă murătura nu se găsește, o să miroasă în casă mult și bine a oțet. Un fel de nou odorizant de cameră :)).

Tradiții ciudate de Crăciun. Murături și păienjeni în brad, dar și drumul parcurs pe role până la biserică. Pentru noi pare bizar, dar pentru ei totul este normal și sub control.

Tradiții ciudate de Crăciun

Începem cu Islanda. Unde nici mai mult, nici mai puțin de 13 Moși Crăciuni, care seamănă cu niște troli, îi vizitează pe cei mici înainte de Crăciun, vreme de 13 nopți. Trolii Moși Crăciuni lasă cadouri pentru copiii care au fost cuminți, iar pentru prichindeii obraznici lasă în dar cartofi stricați.

În loc de Moșu, copiii din Italia o așteaptă pe Befana. Se pare că doamna vrăjitoare este prietenoasă și le mai și aduce dulciuri și jucării în data de 5 ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și: Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să ai un an plin de noroc

În Germania, oamenii obișnuiesc să ascundă o bucățică de murătură în bradul de Crăciun. Primul copilaș care găsește murătura primește un cadou.

În Noua Zelandă nu se îmbodobește pomul. Bradul a fost înlocuit de un arbore ornamental, care are o coroană bogată de flori roșii.

În Ucraina bradul se împodobește cu accesorii diferite: pânze de păianjen și păianjeni artificiali.

În Caracas, Venezuela, oamenii se duc la slujba din Ajunul Crăciunului într-un mod inedit. Drumul până la biserică se parcurge pe role.

În Norvegia nu este ca-n România. Acolo nimeni nu se agită să facă curățenie. Mai mult de atât, se ascund toate măturile foarte bine, ca să nu fie furate de vrăjitoare.

După ce toți oamenii au terminat curățenia din Ajun, în fiecare cartier din Guatemala se formează un morman de gunoi. În vârful mormanului se așază o figurină, simbolul pentru diavol, iar mai apoi se dă foc mormanului.

În dimineața de Crăciun, în Portugalia, fiecare familie pune pe masă farfurii și tacâmuri. Astfel, cei trecuți în neființă vor fi comemorați.

Toată familia trebuie să meargă la saună

O tradiție veche din Estonia pentru întreaga familie: toți membrii familiei merg împreună la saună.

În Marea Britanie, fiecare membru al familie trebuie să amestece în budinca care se pregătește pentru Crăciun și nu oricum, ci în sensul acelor de ceasornic, iar în același timp trebuie să-și pună o dorință.

Te-ar mai putea interesa și: Prognoza meteo pentru București. ANM a emis mai multe avertizări meteo

Crăciunul se sărbătorește în data de 7 ianuarie în Etiopia. Oamenii obișnuiesc să se îmbrace în alb, iar bărbații se joacă „ganna” – un joc rapid, unde se folosesc crose și mingi de lemn.

Fetele necăsătorite din Cehia trebuie să stea lângă o ușă și să-și arunce un pantof peste umăr. Dacă încălțămintea pică cu vârful spre ușă, fetele se vor căsători anul ce vine.

Festivalul Lampioanelor Gigantice se ține în Filipine, în duminica dinaintea Ajunului de Crăciun. 11 sate participă la competiție, iar lupta pentru câștigarea primului loc este una pe cinste.

Poșta din Canada recunoaște adresa de pe scrisori „Moș Crăciun, Polul Nord, Canada, HOHOHO”. Toate scrisorile care sunt trimise la această adresă sunt deschise și primesc un răspuns.

Din România, cu sarmale, vin fiert, colinde și voie bună, redacția b365.ro vă urează un Crăciun fericit și liniștit!

Cookies