BAZAR

TRADIȚII CIUDATE DE PAȘTE: Şoarece în loc de iepuraş, omletă gigant și femei biciuite

1. Biciurea femeilor în Cehia și Slovacia

În ambele ţări, femeile abia aşteaptă venirea Paştelui pentru a fi…biciuite. Bărbaţii le biciuiesc cu bice realizate manual din sfori şi panglici, scrie jurnalul.ro. Procedura bizară nu este dureroasă, ci amuzantă şi se presupune că aduce sănătate şi frumuseţe femeilor.

2. Șoarece în loc de iepuraș în Australia

Australienii văd iepuraşii ca pe nişte dăunători, care le strică recoltele. De aceea, animalul care aduce ouăla de Paşte şi care este turnat în ciocolată este un şoarece marsupial, aflat pe cale de dispariţie.

3. Finlandezii „confundă” Paștele cu Halloween-ul

Finlandezii au o tradiţie şi mai ciudată de Paşte: copiii se îmbracă în vrăjitori şi poartă la gât mături. Mai mult, ca şi de Halloween, copiii se plimbă prin vecini în căutare de dulciuri şi oamenii aprnd focuri mari pentru a-i proteja de vrăjitoarele reale.

4. În Columbia se mănâncă țestoase de Paște

Columbienii nu mănâncă miel de Paşte, ci feluri tradiţionale locale, cum ar fi mâncare de iguană, broască ţestoasă sau rozătoare mari.

5. Germanii agață ouăle în copaci

Dacă în America şi alte zone, tradiţia de Paşte este să cauţi ouăle încondeiate sau de ciocolată, nemţii au un obicei bizar. Ei atârnă ouă colorate în copaci, inclusiv în cei de pe străzile marilor oraşe. Mai multe tradiții ciudate de Paște, pe Jurnalul.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button