TPBI vorbește iar despre trenul metropolitan în București. „Nu proiectăm doar pentru ziua de mâine, ci pentru următorii 50 de ani”

19 mai 2022
628 Afișari
TPBI vorbește iar despre trenul metropolitan în București. „Nu proiectăm doar pentru ziua de mâine, ci pentru următorii 50 de ani”
TPBI vorbește iar despre trenul metropolitan în București. „Nu proiectăm doar pentru ziua de mâine, ci pentru următorii 50 de ani” | Sursă foto: Unspash

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a prezentat, în cadrul Conferințelor Clubului Feroviar, proiectul ce face referire la necesitatea unui tren metropolitan în regiune București – Ilfov.

Noi discuții referitoare la trenul metropolitan în București

Joi, 19 mai, a avut loc evenimentul „Conferințele Club Feroviar – Infrastructură 2022” la care au participat și reprezentanții TPBI. Cu această ocazie directorul Direcției Dezvoltare Transport Feroviar a prezentat proiectul referitor la introducerea unor servicii de transport cu trenul în zona metropolitană București – Ilfov.

În primă fază, proiectul are în vedere folosirea infrastructurii feroviare care există deja în zona metropolitană. Mai apoi, se dorește reconstruirea liniilor ce au fost desființate și construirea unor linii noi.

Astfel, ar putea fi create linii de tren metropolitan pe tot teritoriul vizat de proiect.

Iată care sunt rutele feroviare ce sunt vizate în prima fază a proiectului Trenul Metropolitan București – Ilfov:

  • București Nord – București Obor,
  • București Nord – Chitila – Scroviștea,
  • București Nord – București Vest,
  • București Obor – București Vest.

330 de kilometri de cale ferată în Regiunea București – Ilfov

Tot în cadrul acestui eveniment, reprezentantul TPBI a menționat că, la acest moment, rețeaua feroviară din Regiune București – Ilfov are o lungime totală a căilor ferate de 330 kilometri. Pe lângă asta, respectiva rețea număra 51 de puncte de oprire și stații.

Directorul Direcției Dezvoltare Transport Feroviar, Iosif Szentes, a declarat:

În drum spre conferință, am făcut 40 de minute pe o distanță care, în mod normal, este parcursă în 18-20 de minute.

Sperăm ca generațiile următoare să nu mai aibă parte de așa ceva. Nu proiectăm un tren metropolitan doar pentru ziua de mâine, ci pentru următorii 50 de ani.

Pentru a încuraja utilizarea unui astfel de tip de transport public, TPBI are în vedere dotarea stațiilor de tren cu numeroase facilități.

Una dintre acestea ar fi că, persoanele care vor cumpăra bilet pentru trenul metropolitan vor putea folosi parcările și spațiile de oprire din jurul gărilor gratuit.

Cookies