TPBI reorganizează transportul în comun din zona Pasajului Domnești. Când intră în vigoare măsura

20 ian. 2023
2546 Afișari
TPBI reorganizează transportul în comun din zona Pasajului Domnești. Când intră în vigoare măsura
TPBI reorganizează transportul în comun din zona Pasajului Domnești. Când intră în vigoare măsura. Sursa foto: Facebook/ TPBI

Autobuzele nu vor mai avea interdecție pentru virajul la stânga la intersecția Prelungirea Ghencea cu drumul de acces către Cartierul Latin, iar TPBI reorganizează transportul în comun din zona Pasajului Domnești.

TPBI reorganizează transportul în comun din zona Pasajului Domnești

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) îi anunță pe călători că a dispus mai multe măsuri de reorganizare a transportului în comun, după ce s-a decis ridicarea interdicției virajului la stânga pentru autobuze la intersecția Prelungirea Ghencea cu drumul de acces către Cartierul Latin. Totodată, aceste măsuri au fost luate pe baza solicitărilor călătorilor.

Astfel, începând de duminică, 22 ianuarie 2023, autobuzele liniilor 122 și 222 își vor relua traseele de bază și vor intra spre capătul de linie „Complex Cartier Latin” direct din Prelungirea Ghencea. Mai exact, autobuzele 122 și 222 nu vor mai întoarce la primul giratoriu de la Pasajul Domnești. Astfel, autobuzele acestor linii nu vor mai ajunge în stațiile „Prelungirea Ghencea 350” și „Prelungirea Ghencea 81„. În continuare, legătura până la stația Cimitirul Ghencea II va fi asigurată de autobuzele liniei 322.

De asemenea, dincolo de Șoseaua de Centură DNCB, pe DJ 602, începând de luni, 23 ianuarie 2023, autobuzele liniilor 422, 423 și 425 vor opri și în noile stații „Centura Domnești” (pe ambele sensuri) și „Stația Electrica” (pe sensul spre capătul de linie „Ghencea”).

Alte noutăți

Începând de vineri, 20 ianuarie 2023, stația „Complex Comercial Titan”, ce corespunde tramvaielor liniilor 19, 27 și 40, va fi suspendată temporar pe ambele sensuri, pentru lucrări la Pasajul N. Teclu.

Modificarea rămâne valabilă până în momentul în care vor fi finalizate lucrările care se desfășoară la Pasajul suprateran de la intersecția Bulevardul Theodor Pallady cu Strada Nicolae Teclu, anunță TPBI.

Astfel, pentru tramvaiele cu indicativele 19, 27 și 40 ultima stație pe sensul către capătul de linie „Complex Comercial Titan” și prima stație pe sensul opus va fi stația „Chimopar”, aflartă la o distanță de aproximativ 200 de metri de stația suspendată „Complex Comercial Titan”.

Cookies