TPBI organizează o mulțime de evenimente cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilității”. În weekend, bucureștenii sunt așteptați în Herăstrău și la Palatul Mogoșoaia

13 sept. 2023
2369 Afișari
TPBI organizează o mulțime de evenimente cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilității”. În weekend, bucureștenii sunt așteptați în Herăstrău și la Palatul Mogoșoaia
TPBI organizează o mulțime de evenimente cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilității”. În weekend, bucureștenii sunt așteptați în Herăstrău și la Palatul Mogoșoaia | Captură video: Facebook - Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI

În București se sărbătorește „Săptămâna Europeană a Mobilității”, iar TPBI a anunțat că în acest weekend vor avea loc mai multe activități cu această ocazie. Plimbări cu bicicleta, jocuri, suveniruri și multe alte surprize îi așteaptă pe vizitatori la acțiunile organizate în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) și la Palatul Mogoșoaia.

Weekendul acesta numeroase activități vor avea loc în Parcul Herăstrău și la Palatul Mogoșoaia

Primăria Municipiului București (PMB), Consiliul Județean Ilfov (CJI), Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) au pregătit diverse activități pentru weekendul 16-17 septembrie în Parcul Regele Mihai I și la Palatul Mogoșoaia.

„Săptămâna Europeană a Mobilității” are loc între 16-23 septembrie, iar tema acestei ediții este „Save Energy” (Salvează Energia).

Printre activități se numără „Expoziția Green Expo” care va fi deschisă publicului tot weekendul, între orele 10:00 și 18:00, fiind situată la intrarea în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). Aici vor fi prezentate mai multe soluții de mobilitate sustenabilă.

Vor fi expuse trotinete, biciclete, standuri expoziționale, iar pe un ecran vor fi difuzate informații relevante pentru utilizatorii transportului public.

Tot în cadrul expoziției vor fi expuse un autobuz electric BMC și un troleibuz Solaris cu autonomie, cei prezenți având ocazia să admire, în premieră, exemplare din noile vehicule care vor circula în București anul viitor. Vizitatorii vor putea privi și vehicule ale Brigăzii Rutiere de Poliție și ale Jandarmeriei.

TPBI: Se vor reînființa temporar liniile 700, 701, 702 și 703

Sâmbătă, între 10:00-16:00 și duminică, între 11:00-14:00, se va desfășura, în Parcul Herăstrău, un eveniment susținut de Green Revolution – I’Velo, care are ca scop încurajarea utilizării bicicletelor ca mijloc de deplasare ecologic.

Participanții vor putea închiria, în mod gratuit, o bicicletă din zona Green Expo, vor parcurge un traseu închis recomandat, apoi vor primi o recompensă, constând în suveniruri, după ce termină plimbarea.

De asemenea, TPBI a anunțat că se vor reînființa temporar liniile 700, 701, 702 și 703, care vor funcționa între orele 10:00-18:00. Vor avea plecarea din Piața Charles de Gaulle și vor avea puncte de oprire în zonele în care se află principalele atracții ale Capitalei și Județului Ilfov, mai exact mănăstiri, parcuri și zone de agrement.

Sâmbătă, între orele 11:00-15:00, va avea loc, în Parcul Mogoșoaia, evenimentul Green for Kids.

În cadrul acestuia, trupe de teatru stradal vor prezenta o piesă pentru copii, „Verde de poveste”, care are ca temă principală importanța economisirii energiei și alegerea modalităților de transport sustenabile.

Va avea loc și un atelier de desene cu tema „Save Energy”, unde copiii vor avea ocazia să-și exprime creativitatea și propunând diverse moduri de a economici energia în viața de zi cu zi. Lucrările vor fi expuse într-o zonă special amenajată a parcului și, ulterior, vor fi publicate în mediul online.

În incinta Parcului Mogoșoaia va fi amplasat și un spațiu dedicat animalelor de companie fără stăpân, amenajat în colaborare cu Biroul Protecția Animalelor din Județul Ilfov. Prin acțiunea Adopția Animalelor – Save Energy And Pets se dorește creșterea gradului de conștientizare în privința îngrijirii responsabilă a animalelor de companie și prevenirea abandonului acestora.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies