TPBI: 5 linii STB, modificate în weekend pentru „Campionatul Național de Drift” și ”Străzi Deschise-București”

31 aug. 2023
5704 Afișari
TPBI: 5 linii STB, modificate în weekend pentru „Campionatul Național de Drift” și ”Străzi Deschise-București”
TPBI: 5 linii STB, modificate în weekend pentru „Campionatul Național de Drift” și ”Străzi Deschise-București”. Sursa foto: Facebook/ TPBI

TPBI îi anunță pe călători că 5 linii STB vor fi modificate în acest weekend pentru două evenimente cultural-sportive din Capitală: „Campionatul Național de Drift” și „Ziua Limbii Române” din cadrul proiectului „Străzi Deschise – București”.

TPBI: 5 linii STB, modificate în weekend

Două evenimente cultural-sportive din Capitală modifică cinci linii de transport public în acest weekend, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) într-un comunicat.

Autobuzele liniilor 136, 205, 385, 783 și N101 vor circula pe trasee modificate în acest weekend, 2-3 septembrie, pentru a permite desfășurarea a două evenimente cultural-sportive în centrul Bucureștiului.

Astfel, în perioada 01 septembrie 2023 (începând cu ora 20:00) – 04 septembrie 2023 (până la ora 05:00), vor exista restricții de trafic pe Bd. Națiunile Unite, între Str. B. P. Hașdeu și Bd. Libertății, dar și pe Bd. Libertății, între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie (Piața Francofoniei), pentru desfășurarea competiției sportive automobilistice „Campionatul Național de Drift„, etapa a IV-a.

TPBI a decis ca liniile de transport în comun care tranzitează zonele menționate mai sus să fie modificate:

  • Autobuzele liniei 136 vor circula pe traseul de bază între capătul de linie „C.E.T. Vest Militari” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății (Piața Francofoniei), apoi traseul se modifică pe ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Piața Regina Maria;
  • Autobuzele liniei 385 vor circula pe traseul de bază între capătul de linie „Valea Oltului” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Str. Izvor (Piața Arsenalului), apoi traseul se modifică pe ambele sensuri pe Str. Izvor, Str. B. P. Hașdeu, Splaiul Independenței, apoi vor reveni pe traseul de bază până la capătul de linie „Piața Sf. Vineri”;
  • Autobuzele liniei N101 vor circula, în nopțile de 01.09/02.09.2023, 02.09/03.09.2023 și 03.09/04.09.2023 pe traseul de bază între capătul de linie „Valea Oltului” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății (Piața Francofoniei), apoi traseul se modifică pe ambele sensuri pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Piața Unirii.

Te-ar mai putea interesa și: Weekend cu restricții de circulație în București. A 4-a etapă a Campionatului Național de Drift are loc în acest sfârșit de săptămână

Restricții de circulație și pe Șos. Kiseleff pentru „Străzi Deschise-București”, sâmbătă

De asemenea, sâmbătă, 02 septembrie 2023, vor exista restricții de circulație pe Șoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, cu ocazia desfășurării evenimentului cultural-artistic „Ziua Limbii Române”, în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”.

TPBI anunță că liniile 205 și 783 vor funcționa, pe sensul spre Piața Unirii, pe traseele de bază între terminalele „Străulești”, respectiv „Aeroportul Internațional Henri Coandă” și Piața Arcul de Triumf, apoi traseul se modifică pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.

Pe sensul opus, cele două linii vor funcționa pe traseele de bază, a conchis TPBI.

Cookies