Toxiinfecții alimentare, după mesele copiase de 1 Mai. Sute de persoane au ajuns la Institutul Matei Balș din București cu probleme digestive

02 mai 2023
226 Afișari
Toxiinfecții alimentare, după mesele copiase de 1 Mai. Sute de persoane au ajuns la Institutul Matei Balș din București cu probleme digestive
Toxiinfecții alimentare, după mesele copiase de 1 mai. Sute de persoane au ajuns la Institutul Matei Balș din București cu probleme digestive | Sursă foto: Freepik.com

După minivacanța de 1 mai, plină de mese bogate, sute de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare și alte probleme digestive. La Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” s-au prezentat atât adulți, cât și copii.

Sute de persoane au ajuns la spital după minivacanța de 1 Mai

Luni, 1 mai 2023, românii au sărbători cu mici, bere, grătare și mese copiase luate în aer liber. După ce s-au relaxat și au petrecut timp în natură, un număr foarte mare de persoane au ajuns la spital cu diferite probleme digestive.

În ultimele 24 de ore, circa 250 de persoane au ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, transmite Antena 3 CNN.

Cei mai mulți pacienți au ajuns la unitatea medicală cu:

  • Toxiinfecții alimentare,
  • Enterocolite,
  • Vărsături și febră,
  • Probleme digestive.

Toxiinfecția alimentară apare după ce sunt consumate alimente sau apă care sunt contaminate cu anumite bacterii, virusuri, paraziți sau substanțe chimice. Cele mai întâlnite simptome ale acestei afecțiuni sunt: vărsăturile, diareea.

Zilele libere nu vin doar cu încărcarea bateriilor, ci și cu toxiinfecții alimentare, cum a fost de fiecare dată. De cele mai multe ori, toxiinfecțiile alimentare sunt forme ușoare, dar dacă vorbim de extremele de vârstă, copiii foarte mici sau bătrânii cu boli cronice, pot să ajungă la deshidratare în câteva ore.

Sunt și pacienți care au nevoie de internare, dar mare parte dintre ei pleacă acasă cu tratament, a declarat dr. Gabriel Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală.

Medicii le atrag atenția oamenilor că alimentele pot fi contaminate dacă nu sunt găsite corespunzător sau dacă nu sunt depozitate corect.

De asemenea, atunci când mâncarea este preparată în aer liber, alimentele trebuie să fie păstrate la rece până când sunt preparate.

Cookies