Tour de France, etapă dedicată amatorilor, închide centrul Bucureștiului. Cicliștii vor rula pe bulevarde mari ale Capitalei, duminică, 28 august

23 aug. 2022
411 Afișari
Tour de France, etapă dedicată amatorilor, închide centrul Bucureștiului. Cicliștii vor rula pe bulevarde mari ale Capitalei, duminică, 28 august

Bicicliștii vor cuceri străzile și bulevardele din centrul Capitalei, duminică, 28 august, la prima competiție L’Étape by Tour de France organizată în România.

Pentru câteva ore, Centrul Bucureștiului va fi închis circulației auto și va fi deschis cicliștilor care s-au înscris la prima competiție din România dedicată amatorilor, pentru a experimenta legendara întrecere de ciclism Tour de France.

Startul competiției se va da în Piața Constituției, iar cicliștii vor rula prin locuri iconice din Capitală: Arcul de Triumf, clădirea Primăriei Municipiului București, Palatul Parlamentului, Casa Armatei, Ateneul Român, Palatul C.E.C. etc.

De la cicliști cu experiență până la amatori și pasionați, cu toții pot concura începând cu 2022 și în România, anunță organizatorii, locul ales fiind Bucureștiul. Duminică, 28 august, aici vor avea loc trei curse de 85 km, 42 km sau 14 km, iar pedalarea se va da pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei pentru cicliști.

Principalele artere care vor fi închise în ”Micul Paris”, pe perioada cursei sunt: Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Voda și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

Cursele vor avea loc pe 28 august, iar traseele le găsiți AICI.

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată profesioniștilor și urmărită în fiecare an de milioane de fani.

Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în mod natural din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a descoperi această experiență în întreaga lume, spun inițiatorii competiției desprinsă din cea a profesioniștilor.

Seria s-a extins acum în peste 20 de țări din întreaga lume, iar în premieră se află din 2022 și în România.

Îți recomandăm și:

Cookies