Totuși, va fi sau nu carantină în București? Vlad Voiculescu: Azi vor fi anunțate noi măsuri

23 mart. 2021
412 Afișari
Totuși, va fi sau nu carantină în București? Vlad Voiculescu: Azi vor fi anunțate noi măsuri

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, că nu poate fi exclusă nicio măsură atunci când vine vorba de sănătatea oamenilor. Dar, nu se vorbește despre carantinarea Bucureștiului în zilele următoare. El a precizat că marți vor fi anunțate noi restricții.

Vlad Voiculescu: Azi vor fi anunțate noi măsuri

„Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare.

Azi va fi prezentat un set de măsuri care înseamnă și restricții. În acest moment nu vorbim de carantinare”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a spus că una dintre măsuri se va referi la definirea zonelor metropolitane.

Vlad Voiculescu a declarat că dorința este ca de Paști oamenii să aibă sărbători „așa cum se cuvine, adică să fie în afara pericolului sau să fie o perioadă cât mai gestionabilă”, potrivit Digi24.

„Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta.

Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță”, a afirmat Ministrul Sănătății.

În urmă cu două zile, Vlad Voiculescu declara că intrarea în carantină a Bucureștiului nu este exclusă.

Totuși, va fi sau nu carantină în București?

De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat, după ce Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,22 la mia de locuitori, că pentru București carantina totală nu este o opțiune.

Premierul Florin Cîțu le transmite bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților. A fost replica lui la întrebarea «”Se va închide” Capitala?» pe care i-au adresat-o jurnaliștii după ce autoritățile au dat publicității un nou bilanț COVID-19 al situației infectărilor.

Premierul declară că rata de infectare este doar unul dintre criteriile care sunt luate în calcul atunci când se decide carantinarea unei localități: „Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii (…). La Ministerul Sănătății va fi o ședință de la ora 13.00”.

Cookies