ESENTIAL

Totuși, care e propunerea de premier a PNL? Florin Cîțu, zis și cel mai iubit dintre vietnamezi, spune că este el însuși

Florin Cîțu, premierul demis și îndelung interimar, a declarat astăzi că propunerea de prim-ministru pentru noul Guvern va fi făcută de PNL, iar propunerea PNL este președintele partidului, președintele partidului fiind el, Florin Cîțu.

Ultima săptămână a fost una a numelor, scenariilor, listelor și numelor posibile de premieri și de miniștri. Un fel de combinări de PSD și PNL luate câte USR sau UDMR. E greu să ții pasul, dar e imposibil să ignori declarația dimineții la întrebarea “Care va fi propunerea de premier a PNL?”

Răspunsul a venit de la președintele PNL, Florin Cîțu, premierul cel demis de Parlament și, aparent, încă neîmpăcatul cu gândul.

Deci, care este propunerea de premier a PNL?

Florin Cîțu a declarat că propunerea de premier a PNL este, conform deciziei din partid, președintele PNL, el fiind președintele PNL. Sigur, între timp, PNL a mai avut și altă propunere, care a făcut și următorul pas, acela de a fi desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. Vă mai amintiți de Nicolae Ciucă, nu? Și-a depus mandatul săptămâna trecută, din cauză că n-a reușit să convingă partidele din Parlament să-i voteze un Guvern minoritar.

Deci, înainte de “ședința crucială” de la PNL, care va avea diseară, de la ora 19:00 încolo, președintele PNL declară că el este propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

“În acest moment, decizia PNL este ca propunerea de premier să fie președintele partidului. Desemnarea o face președintele României”, a zis premierul demis.

Florin Cîțu a mai declarat și că “este crucial” ca, în noul Guvern, PNL să conducă în continuare  Ministerul Finanțelor. Iată și de ce: 

„PNL a arătat că Ministerul Finanțelor, condus de PNL în ultimii doi ani, a făcut minuni. Am reușit să convingem agențiile de rating să schimbe perspectiva chiar în această perioadă dificilă de la negativ la stabil a acestei economii. Am reușit să avem încasări mai mari la buget fără să creștem taxele”, a spus Cîțu.

PS În caz că vă întrebați ce caută vietnamezii în titlu

Weekendul a fost prilej de mare frăsiuală și deosebit amuzament în social media după ce mai mulți cetățeni cu conturi de Facebook au avut curiozitatea să vadă cine dă like-uri și inimioare postărilor premierului care a fost, a fost și demis, este acum interimar și nu știm ce va mai fi. E simplu, nu trebuie să fii „social media specialist”, dai click pe simbol (like, ador, haha, whaterver) și de desfășoară lista în fața ochilor.

Ei, bine, la domnul Cîțu se întâmplă fenomenal caz de popularitate FB internațională. Cel mai solid fan cub al domniei sale este printre vietnamezi, dar are numeroși îndrăgitori și prin Ucraina. Dar, de departe, vietnamezii sunt absolut de neoprit: cum postează ceva premierul demis, cum, țuști, cu like-urile, după cum se poate vedea și în imagini:

Totuși, care e propunerea de premier a PNL? Florin Cîțu, zis și cel mai iubit dintre vietnamezi, spune că este el însuși
Premierul demis, fanii și fallowers din Vietnam
Totuși, care e propunerea de premier a PNL? Florin Cîțu, zis și cel mai iubit dintre vietnamezi, spune că este el însuși
Numeroșii fani vietnamezi ai premierului demis. Lista FB, mai pe larg

Desigur, poate ar mai fi de notat, în afara like-urilor vietnameze (n-au cum să fie cumpărate. Nu, nu, n-au cum! 😉 ), și tipul reacțiilor autohtone pe care le stârnește Florin Cîțu atunci când publică pe Facebook: mult, mult HaHa, dar și mai multă furie. Asta așa, ca observație în treacăt.

PPS „Surpriză”: PSD zice și azi că nu-l vrea pe Cîțu premier

La scurt timp după declarația lui Florin Cîțu (declarația cu „propunerea PNL de premier sunt eu”), a venit și replica PSD, prin vocea prim-vicepreședintelui social-democraților. Întrebat ce crede despre asta, Sorin Grindeanu chiar părea mirat: „Serios? Când s-a anunțat asta?”. Și a completat:

„Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea dlui Cîțu de a conduce un guvern. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, a declarat Sorin Grindeanu.

Deocamdată, atât.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button