Totuși, când ne putem plimba cu trenul metropolitan promis de Nicușor Dan? „Bucureștenii vor face 40 de minute din Militari până la Obor”

21 nov. 2022
1579 Afișari
Totuși, când ne putem plimba cu trenul metropolitan promis de Nicușor Dan?
Totuși, când ne putem plimba cu trenul metropolitan promis de Nicușor Dan? "Bucureștenii vor face 40 de minute din Militari până la Obor" | Sursa foto: Hotnews

Trenul metropolitan este una dintre marile promisiuni făcute de primarul general Nicușor Dan în campania electorală. 

 Într-o primă etapă, acest proiect va cuprinde patru rute, după cum spune, într-un interviu acordat HotNews.ro de către Dr. Ing. Szentes Iosif, coordonatorul proiectului din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov.

Trenul metropolitan – cele patru rute

Aceste patru rute – două din București Nord și două din București Vest –  sunt:

  • București Nord – Scroviștea, 
  • București Nord – Obor,
  •  București Nord – București Vest, 
  • București Vest – Obor 

Primele trenuri, cele de pe rutele București Nord – Scroviștea și București Nord – Obor, ar urma să circule la finalul anului următor. 

Apoi, până la sfârșitul lui 2026, trenurile vor circula și până la București Vest, iar bucureștenii vor putea ajunge, cu trenul metropolitan, în 40 de minute din Militari până la Obor.

Problema care trebuie rezolvată în acest moment este legată de trecerile la nivel cu calea ferată, unde este barieră, de exemplu pe Petricani și Andronache, unde tipul cu bariera lăsată se va dubla, numărul de trenuri care trec pe acolo fiind dublu după introducerea trenului metropolitan. Ce înseamnă asta pentru traficul din zonă? Deocamdată, nimeni poate răspunde la această întrebare.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov a finalizat recent studiul de prefezabilitate pentru trenul metropolitan.

Citește AICI Totul despre trenul metropolitan promis de Nicușor Dan: pe ce rute va circula în prima etapă, cât costă și unde se fac stațiile, în interviul acordat Hotnews de coordonatorul proiectului din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov.

 

 

Cookies