Totul se face calculat! Nicușor Dan explică pașii de urmat pentru desființarea companiilor municipale create de Firea

28 dec. 2020
318 Afișari
Totul se face calculat! Nicușor Dan explică pașii de urmat pentru desființarea companiilor municipale create de Firea
Nicusor Dan: Avem paturi în spitalele ASSMB, cu oxigen și fără, operaționalizăm Spitalul Modular Pipera pentru viitor. Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat

Primarul Nicușor Dan a ieșit cu chef de muncă din mica vacanță de Crăciun și luni are loc, la ceas de seară, o ședință CGMB destul de importantă în marele angrenaj care se numește Primăria Capitalei. Actualul edil spune că pregătește desființarea companiilor municipale create de Firea, însă este vorba de un proces elaborat cu comisii speciale care va mai dura o perioadă.

Nicușor Dan spune că își respectă promisiunea de a desființa companiile municipale, deoarece sunt o risipă de bani publici, însă procesul de desființare are mai multe etape.

Mesajul lui Nicușor Dan înainte de ședința CGMB

„Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape.

În ultima ședință de Consiliu General am schimbat componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării.

Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menținute ca atare.
Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.).

Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților.”, a transmis Nicușor Dan luni, într-un mesaj pe Facebook.

Cookies