ÎN BUCUREȘTI

Toți o știu de frică pe Clotilde Armand. Decizia operatorilor de telefonie, TV și net după somația primarului privind cablurile de pe stâlpii din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut acum două zile operatorilor de telefonie, televiziune sau internet, care au cabluri supraterane agățate de stâlpii de iluminat să găsească alte soluții pentru furnizarea serviciilor. Edilul de sector îi avertizează pe furnizori că le va da Primaria jos, daca nu o vor face ei.

Clotilde Armand a postat pe pagina sa de Facebook acum câteva zile o imagine cu un stâlp de iluminat din fața Primăriei Sectorului 1 încărcat de cabluri ale furnizorilor de servicii de telefonie, televiziune sau internet. Ulterior, a făcut un apel la companii și acestea nu au întârziat să ia măsuri.

Primul anunț făcut de Clotilde Armand

„Sincer? Ma mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din fața primariei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc. Aceste situații reprezintă un pericol public și se regăsesc în mai multe zone din sector”, a transmis Clotilde Armand.

„Voi înainta către toți operatorii o adresă prin care sunt anunțați că trebuie sa elibereze stâlpii. Daca nu fac asta o vom face noi”, a mai precizat primarul Sectorului 1 pe pagina de Facebook.

Ulterior, joi, primarul a venit cu o nouă serie de fotografii și un alt anunț.

Reacția lui Clotilde Armand de joi

„Iată că se poate. Operatorii de telecomunicații au primit mesajul meu de acum câteva zile și au înțeles că legea trebuie respectată. Toate cablurile trebuie să fie subterane.

În Sectorul 1 există cea mai mare rețea de infrastructură subterană pentru telecomunicații din București (500 km) însă există multe zone unde operatorii de telecomunicații n-au migrat rețelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără le dezafecteze. E timpul să o facă.

PS: În imagine puteți să vedeți o echipă de tehnicieni de telecomunicații care au început să dezafecteze cablurile de pe stâlpul de lângă primărie fotografiat de mine în urmă cu câteva zile”, a transmis Clotilde Armand.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button