Toți directorii RATB, demiși. Câmpurean:Trei dintre directori au fost numiți după ancheta Guvernului

de:
30 aug. 2013
2 Afișari
Toți directorii RATB, demiși. Câmpurean:Trei dintre directori au fost numiți după ancheta Guvernului

Toţi directorii RATB au fost demişi, vineri, în urma unei decizii luate de Consiliul de Administraţie. Decizia a fost luată în urma unei anchetei făcute de corpul de control al Guvernului.

Contactat de reporterii B365.ro, fostul director general al Regiei, Adrian Mihai Câmpurean, a declarat că, deși toți directorii RATB, cu excepția directorului general interimar Valeriu Bunea, au fost demiși, trei dintre directorii RATB nu au fost vizați de ancheta corpului de control, aceștia fiind numiți în funcție mult mai târziu.

Dumnealor au contracte de muncă, în acest moment, nu au contracte de mandat, așa cum are directorul general și cred că nu e la fel de simplu să fie demiși. Dacă decizia s-a luat în baza raportului corpului de control e cel puțin bizară pentru că sunt cel puțin trei directori care nu au nicio treabă cu raportul corpului de control. E vorba de directorul tehnic, care a fost angajat după ce corpul de control a plecat din Regie, directorul comercial nu deținea funcția de director la vremea respectivă, directorul uzinei – domnul Badea – care este un specialist, nu este vizat de raportul corpului de control. Dumnealui (n.r. – Badea) a devenit director executiv în urma modificărilor organigramei în timpul mandatului meu, deci uzina a devenit direcție ulterior, ea era în subordinea direcției tehnice, ceea ce la vremea respectivă mie mi s-a părut că nu e corect, având în vedere că la uzina are 1.100 de oameni și se justifica să fie o direcție aparte, fără să mai vorbim de importanța pe care uzina o are atât în ceea ce privește reparațiile, cât și în ceea ce privește producția de tramvaie. Atunci nu cred că directorul uzinei poate fi vizat de această anchetă”, a declarat Adrian Mihai Câmpurean, pentru B365.ro.

De asemenea, potrivit aceleiași decizii, toţi şefii de departamente şi servicii de la RATB vor fi demişi. Astfel peste 260 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, au declarat surse din interiorul RATB, pentru B365.ro.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va avea o nouă organigramă.

„Decizia aparţine în totalitate membrilor Consiliului de Admiraţie. Pentru noi este important ca numirile să nu să facă pe criterii politice. În momentul de faţă avem un director interimar din interiorul RATB. În ultimele opt luni s-au angajat peste 270 de persoane, au fost şi multe posturi de directori”, a spus Mircea Ionescu, lider sindical RATB, în direct la Realitatea TV.

Cookies