ÎN BUCUREȘTI

Toți copiii din București se vor putea întoarce la școală, de miercuri. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Toți copiii din București se vor putea întoarce la școală, de miercuri, a declarat luni, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Modificarea ordinulului comun de ministru se poate publica cel mai devreme luni seară în Monitorul Oficial.

„Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, o ședință la nivelul municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că, trebuie asigurat accesul la învățământul online pentru elevii care prezintă „orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate”.

„Orice simptom e o sintagmă acoperitoare. Părinții anunță școala”, a declarat Cîmpeanu.

În București, rata de infectare a scăzut astăzi – luni, 17 mai – prima dată sub 1 la mia de locuitori. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, rata de infectare a coborât până la 0.94.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button