Toți caii putere se adună în weekend, în Piața Constituției din București. Festival motorsport cu o fiară-monopost, dar și cu restricții de circulație

08 sept. 2022
1070 Afișari
Toți caii putere se adună în weekend, în Piața Constituției din București. Festival motorsport cu o fiară-monopost, dar și cu restricții de circulație
Sergio “Checo” Pérez drives the RB7 car at Red Bull Show Run in Dallas, Texas, USA on 16 October, 2021. // SI202110160614 // RBMN / Red Bull Racing Show Run / 2021 / Dallas, Texas, United States // Cooper Neill / Red Bull Content Pool

Oracle Red Bull Racing face spectacol, sâmbătă, în Piața Constituției din București. Evenimentul aduce un festival al motorsportului chiar în inima orașului, acolo unde un monopost RB7 va fi atracția principală pentru vizitatori, dar aduce și restricții de circulație pentru șoferi.

Oracle Red Bull Racing aduce caii putere în Piața Constituției din București

Sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 14:00, Oracle Red Bull Racing va face un spectacol unic în Piața Constituției din București. Atracția principală a festivalului motorsport este un monopost RB7 al Oracle Red Bull Racing, alături de alte momente care vor reda vibe-ul Capitalei.

Intrarea la eveniment este liberă, astfel încât oricine poate trăi experiența de a vedea un monopost de Formula 1 îndeaproape. Totodată, în cadrul spectacolului vor fi prezente și mașini de drift pilotate de Red Bull Driftbrothers, dar și o motocicletă de stunt riding mânuită de proaspătul deținător de record mondial, Arūnas Gibieža.

Monopostul Oracle Red Bull Racing RB7

Acesta a fost pilotat de Sebastian Vettel și Mark Webber în sezonul din anul 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1 și i-a adus echipei titlul mondial atât la constructori, cât și la piloți – prin Vettel.

Cu 12 victorii și 18 pole position-uri din 19 curse, RB7 este considerat unul dintre cele mai dominante și impresionante din istoria competiției. Monopostul are un motor Renault care dezvoltă 750 de cai putere, ajungând până la 18.000 de turații pe minut.

În timp ce Max Verstappen și Sergio Perez concurează în Marele Premiu al Italiei, de la Monza, RB7 va reprezenta atracția principală de la Red Bull Racing Show Run Bucharest. Fostul pilot de Formula 1 și primul junior Red Bull, Patrick Friesacher, va pilota monopostul într-o demonstrație vizuală și auditivă. Atât Verstappen, cât și Perez, i-au invitat pe români să participe la evenimentul din București, prin intermediul mesajelor video.

Red Bull Driftbrothers

Este echipa de piloți profesioniști de drift formată din frații Elias și Joe Hountondji. Cei doi au o experiență de peste 12 ani de activitate împreună. Au câștigat 5 campionate și au peste 90 de prezențe pe podium.

Cei doi sunt pregătiți să facă spectacol în Piața Constituției la bordul a două mașini BMW G82 M4 cu peste 1000 de cai putere, special concepute pentru drifting.

Nu lipsește nici spectacolul pe două roți

Arūnas Gibieža va face spectacol pe două roți, în centrul atenției, într-o demonstrație de îndemânare pe o motocicletă de stunt riding.

Este profesionist din anul 2005 și proaspăt deținător al recordului mondial pentru cel mai lung wheelie pe motocicletă fără să atingă ghidonul cu mâinile.

Aras, așa cum este poreclit, va pilota o motocicletă Kawasaki Ninja 636 construită la comandă și va încânta publicul cu îndemânarea sa.

Restricții de circulație

Traficul din zonă va fi restricționat în zilele din jurul evenimentului, după cum urmează:

  • În perioada 7-9 septembrie, între orele 22:00 – 06:00, banda 1 de pe Bulevardul Libertății, sensul de mers dinspre Bulevardul Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie.
  • În perioada 9-11 septembrie, ora 23:00: Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bd. I.C Brătianu și Piața Constituției (inclusiv alveolele aferente); Bulevardul Libertății, tronsonul cuprins între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie; Bulevardul Națiunile Unite, porțiunea de drum cuprinsă între Piața Națiunile Unite (Clădirile Gemenii Sitraco) și până la Strada Izvor.

Îți recomandăm să citești și: Noi modificări de trasee STB. Autobuzele liniilor 136, 385 și N101 vor circula pe alte rute în weekendul 9-11 septembrie

Accesul publicului

Accesul în cadrul evenimentului se poate face începând cu ora 14:00, când porțile se deschid dinspre străzile: Calea 13 Septembrie, Bulevardul Unirii și Bulevardul Națiunile Unite.

Publicul poate participa la activități strâns legate de motorsport, precum schimbatul de pneuri în Pit Stop Challenge, sau testarea abilităților de memorie, concentrare și reflexe necesare unui pilot cu ajutorul Red Bull Tryouts.

La ora 16:45, accesul publicului pe Bulevardul Libertății va fi oprit în întregime, pentru ca show-ul să înceapă la ora 17:00. La acel moment, în Piața Constituției va intra în lumina reflectoarelor campionul național de raliuri al României, Simone Tempestini. El va face o demonstrație la bordul mașinii sale de raliuri, în timp ce componenții echipei UPB Drive Formula Student a Universității Politehnica București și mașinile Hot Rod vor anima începutul evenimentului.

Atmosferă muzicală va fi asigurată de DJ Undoo și DJ HEFE, iar în cadrul festivalului motorsport va fi și o zonă gastronomică urbană cu multe food truck-uri pentru toate gusturile.

„Monopostul RB7 pilotat de Patrick Friesacher, mașinile de drift ale Red Bull Driftbrothers și demonstrația de stunt riding a lui Arūnas Gibieža vor întreține spectacolul în mai multe reprize, începând cu ora 17:30. Punctul culminant al Red Bull Racing Show Run va avea loc la ora 19:45, când toți protagoniștii vor lua cu asalt Bulevardul Libertății pentru o ultimă reprezentație”, declară organizatorii.

După ce show-ul se va încheia, atmosfera va fi întreținută în continuare în Piața Constituției de către Dj Hefe până la ora 22:00.

Harta evenimentului Red Bull Racing Show Run București
Harta evenimentului Red Bull Racing Show Run București

Mai multe informații, AICI.

Cookies