Tot un fel de 4 X 4, doar că alt nivel, în parcare la Dedeman. Un bucureștean a parcat spectaculos mașinuța lui gigantică: un loc de parcare pentru fiecare roată

29 aug. 2023
5043 Afișari
Tot un fel de 4 X 4, doar că alt nivel, în parcare la Dedeman. Un bucureștean a parcat spectaculos mașinuța lui gigantică: un loc de parcare pentru fiecare roată
Tot un fel de 4 X 4, doar că alt nivel, în parcare la Dedeman. Un bucureștean a parcat spectaculos mașinuța lui gigantică: un loc de parcare pentru fiecare roată. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer din București a reușit să își parcheze mașina pe patru locuri în parcare la Dedeman Pallady. Astfel, bărbatul a lăsat trei alți șoferi fără locuri de parcare.

„Dacă se chinuia puțin, o parca în magazin”

Un bucureștean a mers pentru a face cumpărături la Dedeman Pallady și a parcat, simultan, pe patru locuri. Parcarea sa neregulamentară a apărut rapid pe rețelele de socializare.

Un trecător a surprins parcarea pe patru locuri a șoferului, a fotografiat-o, după care a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, pentru a-l face „vedetă” pe șofer.

Bărbatul a scris în descrierea postării următoarele:

Nici lui nu-i vine să creadă că a reușit să o pună pe 4 locuri. Dedeman Pallady.” (I. M.)
Postarea a fost văzută de zeci de internauți, unii dintre ei ironizând situația prin comentarii.
Unul dintre internauți a spus că, dacă șoferul s-ar fi chinuit puțin, ar fi reușit să intre cu mașina direct în magazin:
Dacă se străduia puțin, putea să o parcheze în magazin.” (I.)
Câteva dintre comentarii
  • „Dacă vrei cu adevărat, poți!” (G. D. A.)
  • „A nimerit intersecția liniilor și a echilibrat mașina pe ea, așa de skill!” (R. M.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

Din cauza insuficienței locurilor de parcare din București, mulți șoferi aleg să parcheze pe trotuar sau în alte locuri nepermise. Însă, aceștia riscă să primească amenzi usuturătoare.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies