Radu Mihaiu anunță că se reia numărătoarea la secția 352, acolo de unde i-ar fi dispărut lui voturi. Pe la prânz, a chemat bucureșteni să-l susțină la Biroul Electoral al S2

12 iun. 2024
751 afișări
Radu Mihaiu anunță că se reia numărătoarea la secția 352, acolo de unde i-ar fi dispărut lui voturi. Pe la prânz, a chemat bucureșteni să-l susțină la Biroul Electoral al S2
Radu Mihaiu anunță că se reia numărătoarea la secția 352, acolo de unde i-ar fi dispărut lui voturi. Pe la prânz, a chemat bucureșteni să-l susțină la Biroul Electoral al S2 Foto: Agerpres

Radu Mihaiu susține că, de mai bine de 50 de ore, Biroul Electoral al Sectorului 2 amână lămurirea situației de la secția de votare 352. Actualul primar al Sectorului 2 spune că se încearcă mușamalizarea fraudelor, timp în care oamenii din comisie au fost amenințați.

La final, Mihaiu anunță că, la ora 13:00, vine în fața BES și îi îndeamnă pe bucureștenii care au votat la Xenopol, secția 352, să vină alături de el.

UPDATE ora 18:00: Primarul Radu Mihaiu le- a transmis bucureștenilor că voturile de la secția cu numărul 352 urmează să fie renumărate. Edilul transmite următorul mesaj:

Prima victorie. Vom scoate la lumină toate voturile voastre!

Primarul în funcție la acest moment a făcut o plângere penală împotriva Biroului Electoral al Sectorului 2, acuzând că peste 1.800 de buletine de vot au „dispărut”. Astăzi, mai mulți membri USR au protestat la Biroul Electoral Sector 2.

Mai multe detalii aici:

Radu Mihaiu: BES tergiversează lămurirea situației de la secția 352

De peste 50 de ore BES tergiversează lămurirea situației de la secția 352
Se încearcă mușamalizarea acestor fraude, timp în care niște nemernici pun presiune pe oamenii din comisia respectivă. Le-au fost amenințate familiile și libertatea DOAR pentru că au fost corecți și au semnalat o eroare evidentă, spune Radu Mihaiu, miercuri, 12 iunie, la ora 11:28, într-o postare pe Facebook.

Actualul primar al Sectorului 2 spune că nu poate fi tolerată „această umilință”.

Radu Mihaiu transmite că a depus cerere de renumărare a voturilor pentru alte peste 30 de secții din S2 și se așteaptă ca situația să fie identică.

Am încercat rezolvarea situației calm, pe căile legale. Decidenții politici însă ignoră legea la Sectorul 2. Deși peste tot prin țară sunt multe cazuri similare unde s-a decis renumărarea.

Edilul anunță că la ora 13 vine în fața Biroului Electoral al Sectorului 2 pentru a cere, din stradă, să se respecte votul cetățenilor.

Întâlnirea are loc pe strada Cremenița 13-15:

Dacă ai votat la Xenopol, la secția 352, hai și tu cu mine!
Dacă ți se pare că într-o democrație funcțională votul oamenilor trebuie respectat, hai și tu cu mine!
Dacă nu vrei ca rezultatul acestor alegeri să fie pus sub semnul îndoielii, hai și tu cu mine!
Astăzi, la ora 13, pe strada Cremenița 13-15!

Tot azi, însă dimineață: Radu Mihaiu e și el nervos și acuză c-au fost băgate voturi sub preș. „La Sectorul 2 e cea mai mare pondere de voturi nule din București”. E așa nervos, că scrie buruienos

Cookies