Tot mai puține mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5. Câte au fost ridicate de la finalul anului trecut

23 feb. 2023
196 Afișari
Tot mai puține mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5. Câte au fost ridicate de la finalul anului trecut
Tot mai puține mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5. Câte au fost ridicate de la finalul anului trecut | Sursă foto: Captură Facebook-Primăria Sectorului 5

Primăria a anunțat că acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pe străzile din Sectorul 5 continua. Administrația publică le cere ajutorul bucureștenilor pentru a identifica vehiculele care ocupă domeniul public.

Zeci de mașini abandonate, ridicate în Sectorul 5

Administrația publică din Sectorul 5 a anunțat că de la finalul anului 2022 și până în prezent, agenții din cadrul Poliției Locale din S5 au ridicat de pe domeniul public 31 de mașini abandonate. De asemenea, Primăria Sectorului 5 a transmis că aceste acțiuni vor continua.

Prin intermediul acțiunilor desfășurate de Poliția Locală se dorește eliberarea tuturor spațiilor ocupate de vehiculele nefuncționale.

Numărul mașinilor abandonate pe străzile din Sectorului 5 scade de la o lună la alta, a transmis PS5.

Cetățenii sunt încurajați să se implice în acest demers. Cei care observă mașini abandonate pe străzi pot anunța primăria fie prin intermediul unui mesaj pe pagina de Facebook sau printr-un apel la numărul 031.9451.

În urma sesizărilor polițiștii vor face verificări în teren, iar acolo unde este necesar vor aplica sancțiuni proprietarilor.

În Sectorul 1, au fost ridicate peste 100 de mașini parcate ilegal

O altă administrația publică care îi anunță pe șoferi că trebuie să fie atenți ca mașinile să nu le fie ridicate este Primăria Sectorului 1. De la începutul anului 2023, peste 100 de vehicule ce erau parcate în locuri nepermise sau care staționau neregulamentar au fost ridicate.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că sunt vizate în  mod special mașinile care:

  • Sunt parcate/staționate pe trecerile de pietoni,
  • Sunt parcate/staționate în intersecții,
  • Blochează accesul în proprietățile alăturate drumurilor publice,
  • Blochează intrările în unitățile de învățământ și în spitale, etc.

Acțiunile de ridicare a mașinilor parcate ilegal au fost intensificate pe la începutul acestui an, după cum anunță primarul Clotilde Armand.

Cookies