Tot mai mulți bărbați români tineri suferă de disfuncții erectile

de:
10 mai 2018
2 Afișari
Tot mai mulți bărbați români tineri suferă de disfuncții erectile

Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă însă lipsa datelor concrete. Se pare că, statistic, bărbații români nu sunt dispuși să meargă la medicul specialist pentru un diagnostic sau un tratament. În comparație cu bărbații americani sau scandinavi, românii au tendința să ascundă o astfel de problemă, rămânând astfel nediagnosticați.

Ce cauzează impotența la vârste tinere?

Atunci când este vorba de tineri, primul lucru la care ne gândim când vine vorba de disfuncții sexuale este problema de ejaculare precoce. Destul de frecventă în adolescență, aceasta se ameliorează însă cu vârsta și experiența. Adulții tineri, bărbații în floarea vârstei în schimb nu ar trebui să se confrunte cu astfel de situații.

Disfuncțiile erectile la bărbații tineri pot avea cauze psihologice sau pe fondul unor boli. Printre cauzele psihologice cel mai frecvent întâlnite sunt stresul și anxietatea. Stresul afectează o foarte mare parte din români în general, dar bărbații adulți tineri, confruntați cu nenumărate responsabilități și greutăți atât profesionale cât și personale sunt mai vulnerabili la apariția simptomelor de impotență.

Stresul slăbește sistemul imunitar și cauzează pe fond diverse tulburări. Poate duce la anxietate de performanță, depresii, stimă de sine scăzută, lipsă de energie din cauza oboselii fizice și psihice, scăderi ale libido-ului și multe altele. Un astfel de tablou complex poate determina simptome ale impotenței.

Cu toate acestea, disfuncțiile erectile pot fi și semnul unor boli care sunt active în subsidiar. Impotența se corelează cu boli cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea, un stil de viață sedentar, lipsit de activitate fizică, alte tulburări hormonale sau hepatice.

Cum pot fi tratate problemele de impotență?

De aceea, primul lucru pe care un bărbat tânăr ar trebui să îl facă înainte de a-și pune singur un diagnostic de impotență este un examen medical complex, care să includă atât analize de sânge cât și un examen cardiac. Abia după ce a primit un diagnostic diferențial poate continua investigațiile cu un examen la medicul specialist urolog.

Dacă impotența are cauze de natură psihologică, în această situație se recomandă consilierea sau terapia psihologică. Din nefericire, românii nu au încă o cultură a sprijinului psihologic, preferând metode alternative discuției cu un profesionist. În străinătate, există școli de terapie axate pe tratarea anxietății și depresiei, precum și pe gestionarea stresului.

Dacă încă nu sunteți decis să discutați despre problemele de impotență cu un terapeut, medicii de peste ocean recomandă câteva soluții alternative: modificarea stilului de viață (renunțarea la fumat, schimbarea dietei, urmarea unui program de fitness etc.), luarea unor pastile pentru potență certificate, meditația pentru ameliorarea stresului, evadările în mijlocul naturii, consemnarea într-un jurnal a emoțiilor legate de problema impotenței și gestionarea lor în mod obiectiv etc.

Dacă impotența nu are o legătură directă cu diverse cauze psihologice – deși studiile arată că acestea sunt factorii principali care duc la disfuncții erectile la bărbații tineri – atunci trebuie să explorezi cu atenție cauzele medicale. Așa cum ziceam, unele boli și condiții cronice sunt de fapt cauza principală a impotenței și trebuie mai întâi să le tratezi pe acestea cu prioritate.

Intervențiile medicale se bazează în general pe medicație orală sau injectabilă, intervenții chirurgicale, aplicarea unor accesorii medicale specifice (pompe) sau tratament combinat.

Cum să previi impotența la vârste tinere?

Bărbații români adulți tineri se confruntă cu nenumărate provocări în viața de zi cu zi, atât din punct de vedere personal cât și profesional. Stresul este factorul major al îmbolnăvirilor la această vârstă și sub nici o formă nu trebuie neglijat.

Medicii și psihologii sunt de acord că prevenția impotenței te poate scuti pe viitor de tulburări emoționale profunde, de probleme fizice și psihologice ulterioare, de tulburări ale relației de cuplu etc. Pentru acea viață sănătoasă despre care ne vorbesc medicii trebuie să fii conștient că poate fi nevoie de schimbări. O viață sănătoasă înseamnă și o activitate sexuală satisfăcătoare din toate punctele de vedere, așa că acest aspect nu trebuie deloc neglijat. Iată care sunt metodele de prevenție pe care le-ai putea adopta:

· Dietă sănătoasă – un plan nutrițional care să îți protejeze sistemul cardiovascular, să îți îmbunătățească sistemul imunitar și să îți ofere toate substanțele nutritive de care ai nevoie pentru un trup și o minte sănătoasă.

· Exerciții fizice – un minim de 20 de minute pe zi de exerciții cardio moderate ca intensitate este suficient pentru a te menține în formă, a reduce stresul, a menține echilibrul testosteronului și endorfinelor etc.

· Renunțarea la vicii – un pahar de vin te ține în formă, o sticlă te doboară. Renunță la fumat, bea cu moderație și nu lua medicamente fără să fi primit o recomandare medicală în acest sens.

· Meditație sau yoga – stai cu tine însuți în liniște măcar cinci minute pe zi pentru a le acorda atenție gândurilor și emoțiilor tale și felului în care acestea au un impact asupra vieții tale. Câteva exerciții de respirație și câteva minute de liniște în gânduri pot face minuni pentru spiritul și trupul tău.

· Distracție – nu de cea distructivă, să fim înțeleși. Aici vorbim despre hobby-uri, socializare, ieșiri în aer liber și metode de distracție care te fac să râzi și să te simți relaxat sau plin de energie pozitivă. Cu cât creierul tău eliberează mai multă endorfină, cu atât te vei bucura de o mai bună circulație cardio-vasculară, un somn mai liniștit, nivele mai crescute de acuitate mintală, performanțe fizice și o viață sexuală mai de calitate.

 

Cookies