Este firesc ca orice pasionat de jocuri de noroc să se întrebe care este limita dintre distracție și dependență și cum poate preveni cel din urmă comportament. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont este să își facă propria analiză și să înțeleagă care este motivația care îl determină să joace. Dacă joacă pentru că vede în asta un mod plăcut de relaxare, din când în când sau joacă aproape non-stop pentru că dorința lui de a câștiga marele jackpot a devenit de nestăpânit.
Cazinourile online s-au axat, în ultimii ani, pe o politică de joc responsabil, astfel încât clientul are acces atât la ghiduri practice care îi oferă detalii despre consecințele activităților sale pe platformă, cât și la îndrumări cu privire la tipurile de joc pe care le preferă.
De altfel, în România activitatea cazinourilor este reglementată și supravegheată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, tocmai pentru ca utilizatorii să se simtă în siguranță și să fie corect ghidați în toți pașii pe care îi au de urmat odată cu crearea unui cont pe o astfel de platformă.
Uneori, atunci când în viața unei persoane apar anumite schimbări radicale- atât pe plan personal, cât și profesional, este foarte ușor să treacă într-o extremă nedorită. De la inofensiv la obsesie poate fi cale scurtă dacă emoțiile sunt greșit gestionate.
Jocurile de noroc nu sunt un refugiu. Așadar, nu intra într-un cazino sau nu îți deschide un cont pe o platformă atunci când ai acumulat frustrări și probleme. Întâi asigură-te că știi ce vrei, că îți cunoști limitele și că pui frână când mergi prea departe.
Cum îți dai seama că ești dependent de jocurile de noroc? Nu mai vezi nicio altă bucurie în viața ta, cauți împlinirea în câștiguri, te enervezi atunci când pierzi, cheltui mai mult decât îți poți permite și ajungi într-un colaps care te afectează atât fizic, cât și psihic.
Pe de altă parte, nu trebuie să joci, neapărat, zilnic ca să devii un jucător problematic. Dependența ține de mai mulți factori și apare la oameni de toate felurile, din orice pătură socială. Problemele de joc pot fi rezolvate, spun asociațiile din domeniul gamblingului. Acestea apar pe fondul unor probleme nerezolvate. Odată depistată sursa problemelor nerezolvate, este nevoie doar să apelezi la ajutor specializat.
Așadar, nu juca dacă pentru tine asta înseamnă un efort financiar prea mare și nici dacă ești nevoit să te împrumuți. Nu folosi jocurile de noroc pentru a face față sentimentelor de tristețe, de neîmplinire. Și, cel mai important, nu folosi niciodată banii pe care intenționezi să îi direcționezi către alte scopuri ca să pariezi.
Jucătorii care nu sunt dependenți de păcănele văd în acest sector o alternativă de distracție pentru care nu au nevoie să investească prea mulți bani sau prea mult timp din cel pe care trebuie să îl dedice familiei.
Cazinourile online se axează tot mai mult pe nevoia clienților de a fi corect informați și protejați de orice riscuri atunci când joacă, așa că jocul responsabil este la doar un click distanță.